След дълга битка с Манчестър Сити Арсенал почти сигурно ще

...
След дълга битка с Манчестър Сити Арсенал почти сигурно ще
Коментари Харесай

Артета: Трудно да се каже дали ще се борим за титлата и през следващия сезон

След дълга борба с Манчестър Сити Арсенал съвсем несъмнено ще се размине с купата в Премиър лийг, само че най-малко сподели, че разполага с тим, който може да се съревновава за златото. Много е евентуално още идния уикенд “гражданите ” да побеждават като първенци, въпреки през по-голямата част от този интервал тъкмо лондончани да бяха на върха.

На постоянната си конференция мениджърът на “топчиите ” Микел Артета беше запитан дали отборът му е подготвен да влезе в новия сезон в същата рола - на претендент за първото място.

“Много е мъчно през днешния ден да се направи такава прогноза ” - отговори наставникът на Арсенал.

“През актуалната акция към този момент показахме какво можем. Дори имаме шансове и в този момент да сме първенци - освен това за сметка на евентуално най-силния тим в историята на Висшата лига. В течение на 10 месеца сме в борбата, а имаме още два мача. Със сигурност няма да се изплашим и ще се опитаме да продължим по този начин. А какво ще стане през идващия сезон, зависи от това какво вършим сега, по какъв начин ще се развием и по какъв начин ще стартираме идната акция ”, добави Артета.

“Без подозрение този Сити е най-силният тим в историята на британския футбол. Само вижте какво направиха в полуфинала в Шампионската лига оня ден! Това демонстрира на какво равнище е този състав. Манчестър Сити е в положение да завоюва 105 или даже 110 точки, в случай че желае. Просто в този момент не съумяха поради високата класа на целия шампионат ”.

И до момента в който най-малко на доктрина Арсенал към момента има късмет да завоюва купата в Англия, то тимът не устоя в другите съревнования. Футболистите от “Емиратс ” бяха отстранени още в първия си мач в Купата на Лигата, изгубиха от Сити във втория си от ФА Къп, а в Лига Европа стигнаха единствено до 1/8-финалите. В същото време “гражданите ” на Пеп имат късмет за требъл. Артета регистрира тази забележителна разлика.

“В момента нямаме нужния потенциал да се оправяме еднообразно добре и в Премиър лийг, и в Шампионската лига - призна испанецът. - Но това е част от процеса на развиване. Направихме огромни стъпки напред, само че би трябвало да продължим по този начин, тъй като този развой в никакъв случай не завършва. Необходимо е да ставаме по-силни, тъй като и другите ще стават такива. Нужно е да свикнем с високите стандарти и да сме по-умни. И това не значи единствено привличането на нови футболисти, а и подобряването на качествата на тези, които имаме. Има играчи, които не демонстрираха най-хубавото от себе си този сезон. Нашата работа е да ги доразвием. ”

“Колкото повече се доближаваш до върха, толкоз разликите стават по-малки. Дребните неща дефинират дали печелиш, или губиш. Сега през лятотото за нас е значимо да бъдем безгрешни ”, приключи Артета.
 Директор на Сити: Арсенал, Челси и Манчестър Юн харчат повече от нас Директор на Сити: Арсенал, Челси и Манчестър Юн харчат повече от нас
Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР