След дълъг и изтощителен сезон, в който Ювентус отново наложи

...
След дълъг и изтощителен сезон, в който Ювентус отново наложи
Коментари Харесай

Буфон вдигна последната титла на Алегри с Юве

След дълъг и уморителен сезон, в който Ювентус още веднъж наложи тотална доминация в италианския футбол, пристигна време и за дълго чаканите празненства. Въпреки че още от април се знаеше, че "старата госпожа " няма по какъв начин да изпусне първото място и на доктрина, "скудетото " се озова в ръцете на играчите едвам след последното им домакинство за сезона.

След края на борбата с Аталанта, въпреки и да не беше извоювана, почитателите и играчите избухнаха в дива наслада с осмата поредна купа на Италия. Досега никой тим в Серия а не е успявал да реализира сходно нещо и "бианконерите " не престават да пишат историята си.

За купона особено от Париж долетя клубната легенда Джанлуиджи Буфон. Макар да е с екипа на Пари Сен Жермен към този момент, той получи специфичната чест да може да вдигне трофея за следващ път, макар че е играчът, който най-често е триумфирал с него на Апенините.

Това беше и последното отличие, което подвига над главата си като треньор на Ювентус и Масимилиано Алегри. Специалистът разгласи, че след края на сезона към този момент няма да води тима и това беше прочувствен миг и за него.

На тържеството участваха и околните на най-хубавия футболист в Серия А и рекордна покупка на "старата госпожа " Кристиано Роналдо. Отличието подвигнаха майка му и приятелката му Джорджина, а на трибуните бяха и децата му.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР