След дълъг ден под изгарящото слънце, мисълта за един сладолед

...
След дълъг ден под изгарящото слънце, мисълта за един сладолед
Коментари Харесай

Този луксозен сладолед се прави от насекоми ВИДЕО

След дълъг ден под изгарящото слънце, мисълта за един сладолед звучи много изкушаващо.

Бихте ли му се насладили обаче, в случай че знаете, че е изработен от "мляко " от буболечки?

Базираната в Кейптаун стартъп компания Gourmet Grubb се надява да употребява сладоледа, с цел да запознае света с яденето на инсекти.

В първокласния сладолед на компанията се употребява EntoMilk - млечна опция, която се прави от смилането на ларвите на тропическо насекомо черна муха.

От Организация на обединените нации предвиждат, че светът ще би трябвало да удвои производството на храна, с цел да може популацията да се изхранва до 2050 година и от дълго време предизвиква развъждането на инсекти като резистентен различен източник на протеини на обичайните животни.

"Ние желаеме да промени метода, по който се гледа на насекомите, по който те се създават и употребяват в хранителната промишленост, " споделя Лий Беса, която съосновава Gourmet Grubb през 2017 година

Въпреки че хората по света употребяват над 1 900 типове инсекти, те обаче към момента не са необятно употребявани в западната кухня.

"Очаквахме огромна опозиция, само че хората се оказаха извънредно непредубедени, " споделя Беса пред CNN. "Всички обичат сладолед. "

Вкусовете, който Gourmet Grubb предлага, включва шоколад, фъстъчено масло и коледни подправки. Според Bessa, EntoMilk придава на сладоледа "богат и мек усет. "
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР