След часове размяна на остри реплики депутатите създадоха 3 временни

...
След часове размяна на остри реплики депутатите създадоха 3 временни
Коментари Харесай

Първи сблъсъци в пленарна зала заради новите комисии

След часове замяна на остри реплики депутатите сътвориха 3 краткотрайни комисии - за следствие на незаконосъобразни дейности в парк " Росенец ", за полицейското принуждение над протестиращи предходната година и познатата като " Комисия по проверката " на Мая Манолова.

Комисията за " Росенец " нажежи пристрастеностите сред " Демократична България " и Движение за права и свободи. От " Демократична България " настояват, че основаването на комисията не е просто заяждане с почетния ръководител на Движение за права и свободи. Според тях съществуването на частна благосъстоятелност в морето, това е удивително достижение на паралелната власт.

От Движение за права и свободи обаче желаеха комисията да направи инспекция и на предпазената територия на полуостров " Буджака ", където притежател на къща е Иво Прокопиев. Искането беше отхвърлено.Обвиниха се в двуличие.

Групата на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили напусна пленарната зала в Народното събрание след гласуването на комисията за инспекция за полицейско принуждение. Повод стана отхвърлянето на претендента им за член Младен Маринов, някогашен вътрешен министър.

Комисията по проверката на Мая Манолова беше призната съвсем без диспути.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР