След час дебати пловдивският Общински съвет прие критериите, които ще

...
След час дебати пловдивският Общински съвет прие критериите, които ще
Коментари Харесай

От извора: Всичко за платеното паркиране пред домовете ни!

След час диспути пловдивският Общински съвет одобри критериите, които ще дават преимущество при наемането на общинско паркомясто по наредбата против 20 лв.,предаде кореспондент на Plovdiv24.bg
За да изкажат своите съображения по какъв начин стоят нещата в другите елементи на Пловдив в локалния парламент се изрекоха кметовете на регион "Централен ", "Тракия ", "Западен ", "Южен " и "Северен ". 
"По първичните разпореждания, при повече от един искащ за място, се предвиждаше търг. Търгът обаче дава преимущество на хората с повече финансови благоприятни условия. Затова точковата система с критерии е справедливата система ", показа Георги Стаменов ( "Централен ").
Той разясни, че правилото на платеното паркиране е като при наемането на гаражи. "В момента махаме само гаражите и инсталираме на тяхно място скоба ", изясни в резюме. "Каква е разликата дали ще има гараж, или скоба? "
Костадин Димитров - кмет на "Тракия " разгласи, че в региона му вече има над 400 заявки за паркиране по тази разпоредба. Борислав Инчев разкри, че в "Южен " публично са събрани над 500 заявки, в "Западен " кметът Димитър Колев показа, че доста от отстранените към този момент гаражи са били употребявани като хранилища. 
Ральо Ралев ( "Северен ") пък бе безапелационен, че при него паркоместа по тази разпоредба се отдават единствено и само по избор на хората. "Изграждаме, където хората желаят, само че не непременно. "

Каква е разликата сред гаражите и скобата обаче? В залата на Общински съвет остроумен общински консултант даде следното определение: "Когато завали дъжд, хората се прибират в гаража да си пият, а със скобата това няма по какъв начин да се случи ".

Вижте в прикаченото видео какво тъкмо споделиха кметовете на регионите!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР