След броени дни, на 11 март, в събота кукерски групи

...
След броени дни, на 11 март, в събота кукерски групи
Коментари Харесай

Кукерски групи от страната на фестивал във Варвара

След броени дни, на 11 март, в събота кукерски групи от цялата страна ще се съберат на първи по рода си Кукерски фестивал. Целта на фестивала е запазване и разпространение на българските обичаи, игри и традиции с маски.  Във фестивалната стратегия ще се включат над 500 участници от цялата страна. Заявки във Варвара са получени от фолклорни, маскарадни и кукерски сформира от Лесичово, Церово, Челник, Виноградец, Бачево, Победа, Семчиново. В празника съществени участници, несъмнено, ще са домакините.

Кукерският фестивал ще бъде открит в 10.00 часа на стадиона във Варвара от самодейците – женски и мъжки певчески групи, и танцови обединения. Идеята на уредниците с изключение на локалните поданици, в селото да дойдат и доста посетители, които  да се допрян до магията и очарованието на българския фолклор. Според тях е значимо участниците да се веселят и да стане празник, а не толкоз да се състезават. Намеренията им са проявата да стане трайна и да се прави и през идващите години.

Зрителите ще могат да споделят магията на играта, да се насладят на националните ритми, нюанс и багри. Да се почувстват актуализирани и да си пожелаят здраве, и шанс, прибавят още уредниците и канят всички искащи да участват на маскарадните игри на стадиона в неделя.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР