След броени часове, точно в полунощ, започва 18-ото преброяване на

...
След броени часове, точно в полунощ, започва 18-ото преброяване на
Коментари Харесай

Онлайн преброяване: Достъп до системата на НСИ още в първата минута на 7 септември

След броени часове, тъкмо в среднощ, стартира 18-ото броене на популацията на страната. Тогава ще бъде отворена осведомителната система " Преброяване " и всеки, който живее в България ще може да го направи онлайн до 17 септември.

От Национален статистически институт оповестяват, че с цел да сме сигурни, че някой няма да се преброи от наше име, е належащо да се записваме с годна е-поща, ЕГН и номер на български документ за идентичност.
Снимка: bTV
След това ще получим имейл с линк, на който би трябвало да кликнем до два часа.

След потвърждението ще се отвори екран за попълване на електронната преброителна карта. Там би трябвало да се влезе с имейла и паролата от регистрацията ни.

Съдържат се въпроси за жилището, семейството и хората, с които живеем. От Национален статистически институт разясниха, че онлайн преброяването ще лишава минути.
Снимка: bTV
„ Електронното броене е може би най-лесното и безвредно в пандемичната вълна, която се надига. Системата е уеб основана. Ще бъде налична от нашия уебсайт и от специфичния уебсайт на преброяването. Става с регистрация. След инспекция на самоличността се получава имейл, в който има линк към самата система “, изясни зам.-председателят на Национален статистически институт Диана Янчева.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР