След боледуването от коронавирус тялото със сигурност се нуждае от

...
След боледуването от коронавирус тялото със сигурност се нуждае от
Коментари Харесай

Ето кои плодове помагат най-много при възстановяване от COVID-19

След боледуването от ковид тялото сигурно се нуждае от доста витамини. Едни от най-хубавите източници да си ги набавите са горските плодове. Това заяви в изявление за съветското Радио 1 Рима Мойсенко, диетолог и претендент на медицинските науки, представен от.

„ Несъмнено се нуждаем от антиоксиданти. Нуждаем се както от полипреноли, по този начин и от полифеноли - това са рафинирани антиоксиданти, които се срещат преди всичко в ярките и тъмните горски плодове “, изясни Мойсенко.

Това са аронията, черното и аленото френско грозде, къпини, малини и като цяло цялата палитра от ярки, цветни плодове.
 Храни, които оказват помощ да устоим на COVID-19  Храни, които оказват помощ да устоим на COVID-19  Храни, които оказват помощ да устоим на COVID-19  Храни, които оказват помощ да устоим на COVID-19
Диетологът акцентира, че лятото е най-подходящо за консумация на горските плодове, тъй като в този момент е техният сезон. Освен това всеки може да си ги набере самичък, в случай че отиде на разходка измежду природата.

„ След прекаран COVID-19 e неотложно да се усъвършенства и действието на червата, по тази причина се нуждаем от фибри под формата на разнообразни зеленчуци. Това ще бъде огромен плюс при обезпечаването освен на фибри, само че и на витамин В9, фолиева киселина и спомагателни антиоксиданти. Това са всевъзможни зеленчуци - пресни, варени, зеленчуци от градината “, добави Рима Мойсенко.
 Приемайте тези храни и питиета при боледуване от COVID-19  Приемайте тези храни и питиета при боледуване от COVID-19  Приемайте тези храни и питиета при боледуване от COVID-19  Приемайте тези храни и питиета при боледуване от COVID-19
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР