След близо 3-годишно прекъсване София е напът отново да има

...
След близо 3-годишно прекъсване София е напът отново да има
Коментари Харесай

София отново може да има нощен градски транспорт

След близо 3-годишно спиране София е напът още веднъж да има нощен градски превоз. Комисията по превоз към Столичния общински съвет преглежда в понеделник предлагането на група общински съветници това да се случи.

Предложението е импортирано от Борис Бонев, Зафир Зарков, Карлос Контрера и Симеон Ставрев. То планува връщането на нощните линии да се случи на два стадия, като тази есен бъдат пуснати първите рейсове по два от най-натоварените маршрута - " Младост " - " Люлин " и " Студентски град " - " Обеля ". Идеята е до края на годината да бъдат пуснати и други две линии - „ Овча купел 2 “-кв. „ Васил Левски “ и " Дружба “ - „ Гоце Делчев “.

Нощният градски превоз в столицата беше спрян през март 2020 година поради ограниченията против разпространяването на ковид. Впоследствие месната власт на няколко пъти удължи тази разпоредба, като се позоваваше на финансови причини. Транспортът осигуряваше транспорт на хора от среднощ до ранните часове на сутринта, като изпълняваше направления на избрани шпации. Цената на билета тогава беше 2 лева

Освен връщането на тази транспортна услуга, Комисията ще прегледа и още няколко предложение, в това число промени в индексирането към номерата на линиите и стартирането на нова линия от ул. “Филип Кутев “ до бул. „ Симеоновко шосе “.

В отчета са препоръчани и промени на маршрутите на няколко съществуващи линии - 58, 120, 310, 304 и линия Х50.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР