След близо 18 часа заседание в 3 без 10 депутатите

...
След близо 18 часа заседание в 3 без 10 депутатите
Коментари Харесай

След 18-часов маратон народните представители не успяха да приключат с промените в Изборния кодекс

След близо 18 часа съвещание в 3 без 10 депутатите стигнаха до параграф 42 в законопроекта за Изборния кодекс. 25 минути преди този момент се оказа, че няма кворум, откакто една 30-ина народни представители се записаха. Председателстващият съвещанието Кристиан Вигенин реши, че дебатите въпреки всичко могат да продължат. Асен Василев и негови сътрудници от " Продължаваме промяната " бяха безапелационни, че няма да правят отстъпка и да се предадат, като оставят в залата единствено народни представители от Българска социалистическа партия. Те подлагаха на критика Вигенин, че се оставя да бъде " употребен " от ПГ на ГЕРБ и Движение за права и свободи, които на процедура го изоставиха да води съвещание в съвсем празна пленарна зала. Социалистът самичък даде отмора и свика председателски съвет, на който беше решено Анна Василева Александрова да прочете още 3 параграфа от кодекса. След къси диспути народните представители се разделиха малко преди 3 часа и отложиха гласуването за последващо съвещание. 

По-рано в пленарната зала беше гласувано да се върне хартиената бюлетина. Депутатите не одобриха предлагането на Движение за права и свободи за сканиращи машини. По време на дебата народните представители от Политическа партия и Демократична България напуснаха съвещанието. Кирил Петков прикани от трибуната за поддръжка от гласоподавателите на двете обединения. Така в 18:30 часа се стигна до митинги пред Народното събрание. В среднощ от " Възраждане " взеха решение да разнообразят сътрудниците си и по самодейност на Цончо Ганев всички станаха прави, с цел да изслушат химна на България. До 18-часовия маратон се стигна и поради гледище от депутати, които са срещу предлагането на така наречен " хартиена коалиция " за прегласуване на съвсем всяко предложение. Освен това през днешния ден заваляха процедури по метода на водене, които в огромна част от случаите бяха употребявани като изявления против съперниците. 
Беше решено още резултатите да се записват и на флашки, само че протокол от машината няма да се разпечатва. Район чужбина остана, само че без изясненост за броя на определянето на мандатите зад граница. Вместо тъмни стаички ще има паравани. Ще има и видеозаснемане в изборния ден, а заявките за нова секция в чужбина остават 40.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР