След бързи оперативни и процесуално-следствени действия служители на РУ-Козлодуй разкриха

...
След бързи оперативни и процесуално-следствени действия служители на РУ-Козлодуй разкриха
Коментари Харесай

Два случая на телефонни измами разкриха служители на РУ- Козлодуй

След бързи оперативни и процесуално-следствени дейности чиновници на РУ-Козлодуй разкриха два случая на телефонни измами, при които възрастни дами от Козлодуй бяха ощетени с общо 10 800 лева и 150 евро.

На 12 ноември в РУ-Козлодуй се получило известие от 75-годишна локална жителка, че същия ден на домашния й телефон позвънил чужд мъж, показал се за „ комисар Петров “, който й съобщил, че щерка й е претърпяла акцидент и би трябвало да се заплати сумата от 29 000 лв. за интервенция. След като дамата декларирала, че разполага единствено с 5000 лв., по директива от непознатия, оставила парите до дърво на улицата. След бързи издирвателни дейности, подхванати незабавно след приемането на сигнала, полицейските чиновници открили и задържали участниците в лъжливата скица - на 18 и 22 години. Намерена и конфискувана е и част от паричната сума, а точно 3750 лв..

Идентичен сигнал за излъгана по телефона 68-годишна жена постъпил в РУ-Козлодуй и на идващия ден. Потърпевшата декларирала, че предния ден чужд я е въвел в подвеждане, че взе участие в полицейска интервенция по залавянето на група измамници, вследствие на което й предизвикал щета в размер на 5806 лв. и 150 евро. След получения сигнал полицейските чиновници подхванали незабавни издирвателни и процесуално-следствени дейности вследствие на които открили и задържали извършителите- на 21 и 22 години от Козлодуй, престъпно проявени и осъждани. Полицейските чиновници са намерили и иззели част от парите, оставени от излъганата жена, в размер на 3200лв.

По двата случая са формирани досъдебни производства.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР