След ъпгрейда Shanghai активността на ETH отбеляза значителен ръст, докато

...
След ъпгрейда Shanghai активността на ETH отбеляза значителен ръст, докато
Коментари Харесай

Етериум: Значителен ръст на открития интерес – какво се крие зад скока?

След ъпгрейда " Shanghai " интензивността на ETH означи забележителен растеж, до момента в който тази на BTC остава в застой.

По-конкретно, откритият интерес към CME договорите за ETH набъбна с 39% сред 10 и 17 април след Shanghai.

Този скок е забележителен, като се има поради, че открития интерес (ОИ) към CME на ETH е бил по-висок единствено в два предходни случая: по време на срутва на FTX през ноември и при сетълмента в края на годината през 2022 година Смята се, че е допустимо институциите да променят експозицията си.

 CME Ethereum Options

За разлика от това, развиването на фючърсите на CME върху Биткойн (BTC) е негативно, като през последната седмица спадът е с 1.5%. Това би могло да значи, че след покачването търговците към този момент пренасочват фокуса си към ETH. Това пренасяне би могло да подскаже, че ETH може да прояви мощ спрямо BTC през идния интервал.

Все отново си коства да се означи, че неотдавнашното повишаване на откритият интерес съответства с възобновяване на ETH/BTC от 0.062 ETH/BTC до 0.07 ETH/BTC. Това демонстрира, че скокът на ОИ може да е забележителен фактор, способствуващ за мощната инерция на ETH през последната седмица.

Премията на фючърсите също се е нараснала доста заради скока на ОИ. По-конкретно, базата на фючърсните договорите върху Етериум на CME се увеличи от 1.8% до 4.3% в дните след Shanghai.


 


Скокът на открития интерес може да е стимулиран от нуждата да се хеджира стейкнатата експозиция. След като стейкърите могат да изтеглят средства, може да се появят евентуални арбитражи и тактики за рентабилност.

Това би могло да изкуши някои фондове да се възползват от разликите. Например, в случай че фючърсите на ETH се търгуват на годишна база от 1.8%, до момента в който доходността на стейкванията е 4%, търговците може да се заинтересуват да се възползват от разликите.

Ще бъде забавно да се следи дали базата на фючърсите на ETH ще се измести към предстоящата рентабилност, получена от Beacon веригата в бъдеще.

Към момента на писане на публикацията ETH се търгува на равнище от $1,911 – спад с повече от 9% на седмичната графика.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР