След 90-те години не съм вярвал, че ще има война

...
След 90-те години не съм вярвал, че ще има война
Коментари Харесай

Американският посланик Кенет Мертен: Имаме късмет с България като съюзник

„ След 90-те години не съм вярвал, че ще има война в Европа. 2004 година и участието на България в НАТО са паметен миг. Много се веселя за изразът на взаимност, който демонстрира новият кабинет към Украйна, Европейски Съюз и НАТО. Ние (САЩ) се считаме за късметлии, че България е член на НАТО “.

Това съобщи американският дипломат в страната Кенет Мертен по време на Софийския стопански конгрес IV.

„ Нашествието на Русия беше миг на събуждане и акцентира значимостта на законността, свободите и свободните стопански системи. Новият български кабинет демонстрира взаимност към Украйна. Съединени американски щати са късметлии, че България е член на НАТО. Важен беше моментът на реализиране на самостоятелност на България от съветски газ. Такива стъпки се виждат и във връзка с нуклеарното гориво, съветския петрол и други Съединени американски щати ще поддържа България в това отношение “, сподели американският дипломат.

Посланикът на Германия Ирене Планк разяснява, че в актуалната предизвикателна среда решението е доближаване и обединяване в Европейски Съюз и НАТО, в това число присъединение на България в Шенген.

„ Интеграцията е значимо геополитическо изражение и заради това Германия поддържа стремежите на България да се причисли към Шенген “, съобщи тя.

„ Когато беседвам с немски вложители, те имат желание да засилят наличието си в страната “, увери посланикът.

Германският дипломат означи, че новата немска тактика за сигурност е първата сходна до момента.

„ Агресията на Русия ни накара да бъдем по-обединени и ни насърчи да приказваме намерено по въпросите за защитата и военните благоприятни условия. През последните 30 години всеки възприемаше обстановката от позиция на мира. Трябваше някой да ни разсъни по един недодялан метод от този сън, с цел да преодолеем зависимостта на Европа от Русия “, съобщи Планк

Посланикът на Австрия Андреа Икич-Бьом насърчи ролята на България в района.

По отношение на сигурността, енергетиката и стопанската система България е значим състезател в района. Страната е образец по какъв начин една междинна по величина страна може да обезпечи доставките за района, че и отвън него. България играе основна роля за сигурността в Европа “, счита Икич-Бьом.

Според нея съветската експанзия не може да бъде оправдана по никакъв метод предвид на правото и полезностите на Европа.

„ Австрия не може да реагира като членка на НАТО, само че можем да предоставяме филантропична помощ и нашата помощ е най-голяма на глава от популацията “, съобщи посланикът на Австрия.

Украйнският дипломат в България Олеся Илашчук разяснява смисъла на нови механизми за попречване на нова експанзия, като тази на Русия.

„ Руската война против Украйна демонстрира, че агресорът няма ограничавания. Старите способи към този момент не работят. Закъснелите решения, съмненията, дългите полемики единствено окуражават Русия да ползва нови безчовечен ограничения против Украйна и света “, съобщи Илашчук, като добави:

„ Русия може да укрие уликите за разрушаването за Каховка, а в този момент може продължи с АЕЦ Запорожие. Кремъл има своите проблеми - видяхме какво се случи с марша на Вагнер към Москва. Видяхме, че здравия разсъдък е нещо, което в Русия не съществува. Властта на Путин може да съществува единствено с експанзия, война и обири “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР