След 60 години производство на двигатели в Мюнхен, баварците прекъсват

...
След 60 години производство на двигатели в Мюнхен, баварците прекъсват
Коментари Харесай

След 60 години: BMW вече не произвежда ДВГ-та в Германия

След 60 години произвеждане на мотори в Мюнхен, баварците прекъсват това в главния си цех в баварската столица. BMW реалокира произвеждане на ДВГ-та в Steyer в Австрия и Jams Hall във Англия.

Решението да се приключи производството на мотори с вътрешно горене в Германия бе оповестено от компанията още през ноември 2020 година Сега, още веднъж през ноември, в Мюнхен бе създаден последният 8-цилиндров мотор. Това е преломен миг в историята на Bayerische Motorenwerke.

Причината за този ход и ориентиране на цялото внимание към електрическите автомобили. Електрическото i4 се създава в Мюнхен от октомври 2021 година Очакваната с голям интерес Neue Klasse също ще стартира да слиза от поточната линия на главния цех на марката н Мюнхен от края на 2025 година или началото на 2026 година Баварците влагат към 400 млн. евро за преоборудване на актуалната поточна линия за произвеждане на мотори.

Заетите 1200 чиновници, които до момента са правили мотори ще бъдат преквалифицирани и назначени в други зони, или в завода в Мюнхен, или в други мощности на BMW.

С реорганизацията на главния цех в Мюнхен, баварската индустриална мрежа на BMW за електрически автомобили продължава да се префасонира. i4 се прави в града, както към този момент посочихме, до момента в който iX, i7 и i5 слизат от конвейра за завода в Динголфинг. iX1 и iX2 се вършат в Регенсбург. И други фабрики вземат участие в електрическото произвеждане, електромотори са вършат в Динголфинг, тестови център за акумулатори има в завода във Вакерсдорф.

Още любопитни вести от автомобилния свят четете на
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР