След 5 дни укриване вчера бе арестуван съдружникът на Николай

...
След 5 дни укриване вчера бе арестуван съдружникът на Николай
Коментари Харесай

Арестуваха и втория нарколаборант от благоевградското с. Покровник, избягал от полицейска акция

След 5 дни укриване през вчерашния ден бе задържан съдружникът на Николай Я.от благоевградското село Покровник, арестуван в съвременна нарколаборатория в благоевградското село Покровник.

Мартин И. -помагач в бизнеса на Янчов, съумя да се скрие по време на акцията на гранична полиция преди дни, само че през вчерашния ден местонахождението му бе открито и ченгетата го вкараха в ареста. Собственикът на лабораторията, 44-годишният Николай Я. е племенник на Венцислав Гаврилов- Гаве, който издъхна преди години, изумен от злокачествено заболяване в пандиза. Николай е с мярка задържане под стража, такава ще бъде поискана и за колегата му.

Припомняме, че нарколабораторията бе разрушена на 7. 04. 2023 година, след получена оперативна информация, като при изискванията на необходимост е осъществено претършуване и изземване в парцел в землището на с. Покровник, община Благоевград.

В хода на следствието в необитаема двуетажна сграда бе намерено построено обособено помещение за развъждане на наркотични растения. Било е особено оборудвано с уреди за отопление, с вентилация, изолираност, генератор и снабдено с торове.

В оранжерията бяха открити саксии със 160 корена канабис с общо тегло към 16, 250 кг.

При следващо претършуване в различен парцел, от помещение, обособено като мазе (зимник), са конфискувани 3 бидона с друга съдържимост, съдържащи зелена суха листна маса. При осъществен полеви наркотест тя реагира на коноп (марихуана). Според гранични служители на реда акцията е извършена след серия оперативни мероприятия, до момента в който паднат в клопката им.

П. Попов

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР