След 4 часа дебат, половин час преди полунощ, парламентът не

...
След 4 часа дебат, половин час преди полунощ, парламентът не
Коментари Харесай

ИТН отсвири предложение на Петков, гласува с опозицията за парите на пътните строители

След 4 часа спор, половин час преди среднощ, Народното събрание не одобри решение да позволи на АПИ да се разплаща с компаниите, които поддържат републиканската пътна инфраструктура.

Депутатите не одобриха и трите плана на решение, осведоми Българска национална телевизия. Проблемът породи поради това, че има подписани 34 контракта с планирана стойност над 700 милиона лв., а са предоставени действия за над 3 милиарда лв..

" Предложението на министъра на районното развиване беше тези пари да се провиснал с решението на Министерски съвет. Министър-председателят и финансовият министър предложиха това да мине през Народното събрание, беше им предоставено решение, те го изчетоха и редактираха няколко пъти. Последната редакция беше на сътрудничката Лена Бориславова. След това беше пратено в Народно събрание и ние се подписахме като съдружни сътрудници. След това стартира циркът за Българска народна банка и то към този момент не им хареса ", съобщи Тошко Йорданов от " ИТН ".

" Аз съм признателен на господин Йорданов, че внесе тази изясненост, тъй като от няколко дни и през вчерашния ден в бюджетна комисия аз персонално недоумявам какво става. Няма ли в България изпълнителна власт, та Народното събрание би трябвало да става конвент. И през вчерашния ден в бюджетна комисия го споделих - ние не сме съпротива на решаването на този проблем. Не търсим по чия виновност той е основан. Обаче може ли един проблем да бъде решен като се сгази цялата правова рамка на страната от Конституцията през законите ", добави Йордан Цонев от Движение за права и свободи.

" Някаква работна група към Министерство на регионалното развитие в миналото съобразила като ги гледала договорите, че нещо там има незначително или унищожаемо. И отсам потегли една лавина от думи. 1000 пъти се повтори - договорите са оскъдни, договорите са противозаконни, договорите са унищожаеми. И оттова се вкара в един улей, от който няма излизане министърът, Министерски съвет, вкараха се всички. В момента се пробват да вкарат Народното събрание. При състояние, сътрудници, че отговорът е: Договорите не са противозаконни ", добави Радомир Чолаков от ГЕРБ.

" Ще предложим цялостна инспекция от краткотрайна комисия в Народно събрание на всички отговорности, както и одобрение на всички заплащания, на първостепенните и второстепенните разпоредители с бюджет и на държавните предприятия, и на предприятията с държавно присъединяване на капитала. По този метод ще кажем, че сме почтени и желаеме в действителност надзор и, че това в действителност го вършим намерено и ясно пред гласоподавателите си ", сподели още Ива Митева от " ИТН ". Припомняме, че преди два дни министър председателят даде обещание на пътните строители да си получат парите след решение на Народното събрание. Шефът на Министерство на регионалното развитие заподозря, че вчерашното решение на Има Такъв Народ да не поддържат сътрудниците си в коалиция е поради напрежението към избора на началник на Българска народна банка.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР