След 20 дни в неизвестност, руският опозиционен политик Алексей Навални

...
След 20 дни в неизвестност, руският опозиционен политик Алексей Навални
Коментари Харесай

След 20 дни в неизвестност - Руският опозиционер Алексей Навални е открит

След 20 дни в неопределеност, съветският опозиционен политик Алексей Навални е открит в арктически затвор.

Безпрецедентната дълготрайност на отсъствието на Навални от публичното полезрение породи опасения за неговото благоденствие и сигурност.

От изявление на говорителката на Навални излиза наяве, че той е бил изместен в затвор на север от Полярния кръг, само че " се справял добре “.

" Намерихме Алексей. Адвокатът му го видя през днешния ден ", написа Кира Ярмиш в обществените мрежи.

Той е бил открит в наказателна колония в Ямало-Ненецкия район в съветската Арктика след седмици неопределеност. Съветниците му даже предложиха премия в криптовалути за достоверни данни за актуалното му местонахождение или положение.

Иван Жданов, началник на фондацията за битка с корупцията на Навални, разказа обекта като един от " най-северните и най-отдалечените " затвори в Русия.

Наказателната колония, известна като IK-3, в арктическото населено място Харп, се намира на към 1000 благи североизточно от пандиза, където Навални беше държан през по-голямата част от времето след ареста му при започване на 2021 г, написа New York Times.

Преди дни - в отговор на възходящите опасения, които изгубването на видния съветски опозиционер предизвика, Кремъл сподели, че няма " нито желание, нито опция да следи ориста на пандизчиите и процеса на престоя им в съответните институции ".

Според някогашния заместник-министър на енергетиката на Русия, а в този момент консултант на Навални Владимир Милов, моментът на изгубването " не е бил инцидентен " – визирайки оповестеното от Путин желание да се кандидатира още веднъж на президентските избори в Русия през март 2024 година

" Мисля, че това е целенасочена тактичност. Не е инцидентно, че Навални изчезна тъкмо сега, в който бяха оповестени така наречен фиктивни президентски избори и в който Путин разгласи, че ще се кандидатира още веднъж ", споделя Милов пред CNN.

Според него съветският президент цели да запази властта си до 2030 година най-вече посредством оказване на напън.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР