След 16 г. начело на Челопеч инж. Алекси Кесяков взе

...
След 16 г. начело на Челопеч инж. Алекси Кесяков взе
Коментари Харесай

БСП запази Правец, ГЕРБ и ВМРО спорят за Костинброд: кои ще са новите кметове в Софийска област


След 16 година отпред на Челопеч инж. Алекси Кесяков взе над 90% от вота и се устреми към 20 година в ръководството на общината.
Кои ще са кметовете в Софийска област към този момент може да се каже сигурно за множеството от тях, демонстрират данните на Централната изборна комисия. С дребни изключения към този час са обработени 100% от протоколите. Начело на част от общините остават досегашните кметове, някои от които ръководят повече от десетилетие.
Къде по какъв начин гласоподаваха?
Община Антон избра Андрей Симов от коалиция "БСП за България " (БСП ЗА БЪЛГАРИЯ, ВМРО-БНД) с 54.41% още на първи тур, демонстрират 100% обработените протоколи.
В Божурище ще има балотаж на 3 ноември сред Георги Димов от "Движение Гергьовден " (33.26%) и Георги Димитров от "Нова опция " (19.65%). Данните са на база 100% обработени протоколи.
Ботевград печели Иван Гавалюгов от партия МИР, който е получил 54.02%. Обработени са 98.08% от протоколите.
Община Годеч също към този момент има новоизбран кмет - Радослав Асенов от ГЕРБ е получил 67.05%. Обработени са 100% от протоколите.
В община Горна малина кмет става Ангел Жиланов, определен с 53.68% на първи тур. Обработени са 100% от протоколите.
В Долна баня Владимир Джамбазов от ГЕРБ взима 86.47%. Там също обработените протоколи са 100%.
В Драгоман също има определен кмет на първи тур. Това е Андрей Алексиев Иванов от ГЕРБ (51.94%). Обработени са всички протоколи.
В Елин Пелин ще има балотаж сред Ивайло Симеонов от Вътрешна македонска революционна организация – Българско национално придвижване, който получава 40.89%, и Стефан Стоилов от ГЕРБ, който е подсилен от 32.92% от гласоподавателите.
В Етрополе кметът е явен - той е досегашният кмет, който бе и единственият претендент за поста. Ген.-лейт. Димитър Радославов Димитров печели 81.24%. Останалите дали своят вот са отбелязали квадратчето "Не поддържам никого ".
В Златица вотът напълно не е по този начин безапелационен. Най-напред е Стоян Генов от Българска социалистическа партия с 31.54%. Срещу него на балотажа ще се изправи Християн Григоров от коалиция "Глас национален " (ПП Глас Народен, партия БЪЛГАРСКИ СОЦИАЛДЕМОКРАТИ, Политическа партия ЕВРОРОМА). На първия тур той има 21.49%. Обработени са 100% от протоколите.
ГЕРБ ще ръководи и Ихтиман. Досегашният кмет Калоян Илиев печели 74.21% на първия тур при 100% обработени протоколи.
В Копривщица ще има балотаж сред Бойка Дюлгярова (37.18%) от ГЕРБ и Любомир Цеков (23.14%) от Българска социалистическа партия.
Кметът в Костенец към този момент е явен. 100% от протоколите са обработени и те дават преднина на Йордан Ангелов от ГЕРБ, който получава 53.84% от вота.
Костинброд към този момент остава неразбираем. Битката за кметското място ще се води идната неделя сред Трайко Младенов от ГЕРБ, който на първия тур има 41.22%, и Анна Радовска от ВМРО-БНД (ПП ДБГ, Политическа партия Съюз на демократичните сили, Политическа партия ДВИЖЕНИЕ ГЕРГЬОВДЕН, Политическа партия НФСБ, Политическа партия Вътрешна македонска революционна организация - БНД), която съумява да завоюва борбата за второто място, демонстрират 100% обработените протоколи.
За балотаж там имаха късмет трима претенденти с доста близки резултати. Радовска взема 16.59%, или 1 271 от гласовете, Кристина Александрова от "Воля " е с 16.54% (1 267 гласа), а Благой Благоев от Българска социалистическа партия - 16.24%, или 1 244 гласа.
В Мирково на първи тур печели досегашната кметица Цветанка Йотина от Съюз на демократичните сили с 52.23% при 100% обработени секционни протоколи.
В Пирдоп ще има балотаж сред Ангел Пенчов Геров от обединението Българска социалистическа партия - Вътрешна македонска революционна организация - Разузнавателна служба на ФРГ. Той получава 40.46% на първия тур и на балотажа ще се състезава с Антоанета Мечкарова от ГЕРБ, чиято поддръжка в този момент е 28.85%. Данните са на база 100% обработени протоколи.
В родния град на комунистическия Първи - Тодор Живков - Правец печели Българска социалистическа партия, в лицето на предприемача и доскорошен кмет Румен Гунински, чието име се свързва и с отвличането на единия от синовете му. Похищението бе приписвано на групата на "Наглите ", само че последното по този начин и не бе потвърдено. Гунински получава 75.53% от вота. Обработени са 100% от протоколите.
БСП взима и Самоков. Там кмет става Владимир Георгиев с 10 153 гласа, равни на 52.64%. Обработени са всички протоколи.
В Своге ще има балотаж сред Емил Иванов (42.02%) от Движение "Напред, България " (БДЦ, Движение за права и свободи, БДСР, СДП) и Христо Йовов (28.31%) от ГЕРБ-СДС.
Сливница избра още на първи тур досегашния си кмет Васко Стоилков (ГЕРБ). Той има 60.75% Обработени са всички протоколи.
В община Чавдар печели претендентът на Българска социалистическа партия в коалиция с НФСБ Григор Даулов с 64.76%.
Инж. Алекси Кесяков, който от 2003 година е кмет на Челопеч, остава на поста. Той получава 92.79% от вота против Никола Матеев от НФСБ, който взема 4.09%, или 42 гласа. Кесяков ръководи Челопеч от 2003 година и в случай че приключи новия си мандат ще бъде отпред на общината 20 години.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР