След 13-часово обсъждане британските депутати приеха на второ четене законопроекта

...
След 13-часово обсъждане британските депутати приеха на второ четене законопроекта
Коментари Харесай

Засега Великобритания гласува за пълно премахване на законодателството на ЕС

След 13-часово разискване английските депутати одобриха на второ четене законопроекта за унищожаване на общото европейско законодателство в Обединеното кралство, като по този метод дадоха зелена светлина за по-нататъшното разискване на Brexit.
За показания от държавното управление законопроект гласоподаваха 326 членове от Камарата на общините, а 290 души бяха срещу, прецизира БГНЕС. Основно " срещу " бяха лейбъристите, които считат, че с този закон се усилват прекалено пълномощията на консервативното държавно управление - основно поради обстоятелството, че тъкмо държавното управление ще има окончателната дума по Brexit, без да е належащо утвърждението на Народното събрание, в случай че законът остане в този тип.
Целта на законопроекта е да се анулира законът от 1972 година, с който Англия се причисли към блока, трансформирайки жестоко към 12 000 съществуващи регламенти на Европейски Съюз в част от английското законодателство т.е. английският закон ще е преобладаващ. Този развой по " прекачване " ще стартира, откакто страната се отдръпна от Европейски Съюз през март 2019.
Резултатите от гласуването бяха първият сериозен юридически тест за партията на Тереза Мей в процеса на " бракоразвод " сред Лондон и Брюксел. Сега проектозаконът, който има за цел да стане един от най-конституционно значимите актове на законодателството в английската история, ще премине в комисиите на Камарата на общините . Този развой би трябвало да отнеме най-малко една седмица. При гласуването лейбъристите се заканиха, че ще се стремят да внесат ремонти в проектозакона.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР