След 12-часовото заседание вчера народните представители се отдадоха на дълга

...
След 12-часовото заседание вчера народните представители се отдадоха на дълга
Коментари Харесай

Депутатите излязоха във ваканция, по-дълга от ученическата

След 12-часовото съвещание през вчерашния ден народните представители се отдадоха на дълга отмора към празниците. Председателят на Народното събрание би кампанката за завършек на съвещанието на 21 декември и по този начин чак до 10 януари 2024 година.

Народните представители ще си отмарят повече от учениците – ваканцията за децата е до 2 януари в това число. Почивката на депутатите е до 8 януари, само че първата сряда за парламентарно съвещание е чак на 10 януари с изключение на, в случай че не им хрумне да свикат две следващи изключителни сбирки.

В рамките на вчерашното пленарно съвещание Народното събрание реши да удължи работата на три краткотрайни комисии – за изследване на всички обстоятелства и условия, свързани със сигурността на машинното гласоподаване, ще заседава до март; до февруари пък ще работи комисията, която ревизира дали е имало полицейско принуждение на митинга против управлението на БФС; краткотрайната комисия във връзка съглашението сред „ Булгаргаз ” ЕАД и турската държавна енергийна компания „ Боташ ”, подписано на 3 януари 2023 година, ще заседава до март.

Със скандал Народното събрание ратифицира изменение на съглашението с Европейската комисия за финансиране по Механизма за възобновяване и резистентност.

Увеличаване броя на боеприпасите от 50 на 100 патрона за огнестрелни оръжия за персонална самозащита (късоцевни огнестрелни оръжия – револвери и револвери с дължина на цевта до 30 сантиметра), които могат да бъдат притежавани и съхранявани, плануват признати на първо четене от Народното събрание промени в Закон за оръжията, боеприпасите, взривните субстанции и пиротехническите произведения.

След четири дни разисквания в отрасловата комисия и три дни в пленарна зала, страната има бюджет за 2024 година, взеха решение още през вчерашния ден депутатите.

Парламентът вкара и отплата за цената на електрическата енергия, заплащана от детските градини, учебните заведения и храмовете.

Въз основа на акт на Министерския съвет страната може да придобие вземания на „ Българския енергиен холдинг “ (БЕХ) и „ Булгаргаз “ от „ Топлофикация София “ с номинален размер до 1,6 милиарда лева, реши още Народното събрание с призната на второ четене наредба от законопроекта за държавния бюджет за 2024 година.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР