След 1106 дни кметът на София Йорданка Фандъкова благоволи да

...
След 1106 дни кметът на София Йорданка Фандъкова благоволи да
Коментари Харесай

Николай Николов: След 1106 дни Фандъкова свика сесия по сигурността в София и тя беше абсолютно формална |

След 1106 дни кметът на София Йорданка Фандъкова благоволи да свика сесия по сигурността. За страдание тя беше безусловно официална - типично във Фандъковски жанр тази сесия бе за отблъскване на номера, съобщи общинският консултант от Българска социалистическа партия Николай Николов.

По думите му 61 общински съветници трябваше да слушат като възпитаници и да записват като на диктовка информацията, която беше прочетена от заместник-директора на Столична дирекция на вътрешните работи.

„ В предишния мандат се бяхме преборили общинските съветници да получават авансово информацията за криминогенната конюнктура в София “, изясни Николов и добави, че този път нито един общински консултант не е имал опция да се запознае с материала преди сесията, тъй като не е бил възложен.

„ Разбрахме, че във всички учебни заведения към този момент има построено видеонаблюдение, само че не знаем какво става с построяването на видеонаблюдение по регионите и кои са предпочитаните региони “, посочи социалистът.

Според него е била обявена някаква информация за осъществени закононарушения, само че не и какъв брой са разкритите закононарушения, от какъв темперамент са те, каква е съпоставката по отношение на минали години и в кои региони са регистрирани най-вече закононарушения.

Общинският консултант от Българска социалистическа партия изясни, че им е било обявено, че мигрантската вълна се е нараснала двойно, само че точни цифри не са били коментирани, което не дава опция да се разбере каква е действителната обстановка.

Единственото, което е станало ясно след настоятелно запитване, е, че недокомплектът в Столична дирекция на вътрешните работи е от 600 души, само че аргументите за този недокомплект не са били изцяло изяснени.

„ Настоявам информацията, която ни беше прочетена, да ни бъде предоставена в най-кратки периоди, с цел да можем да се срещнем детайлно с нея и да добием действителна визия какво е положението на сигурността в София “, безапелационен е Николай Николов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР