След 1106 дни кметът на София Йорданка Фандъкова благоволи да

...
След 1106 дни кметът на София Йорданка Фандъкова благоволи да
Коментари Харесай

Николай Николов: След 1106 дни Фандъкова свика сесия по сигурността в София и тя беше абсолютно формална

След 1106 дни кметът на София Йорданка Фандъкова благоволи да свика сесия по сигурността. За страдание тя беше безусловно официална - типично във Фандъковски жанр тази сесия бе за отблъскване на номера. Това съобщи общинският консултант от Българска социалистическа партия Николай Николов, оповестиха от пресцентъра на БСП-София.

По думите му 61 общински съветници трябваше да слушат като възпитаници и да записват като на диктовка информацията, която беше прочетена от заместник-директора на Столична дирекция на вътрешните работи.

„ В предишния мандат се бяхме преборили общинските съветници да получават авансово информацията за криминогенната конюнктура в София “, изясни Николов и добави, че този път нито един общински консултант не е имал опция да се запознае с материала преди сесията, тъй като не е бил възложен.

„ Разбрахме, че във всички учебни заведения към този момент има построено видеонаблюдение, само че не знаем какво става с построяването на видеонаблюдение по регионите и кои са предпочитаните региони “, посочи социалистът.

Според него е била обявена някаква информация за осъществени закононарушения, само че не и какъв брой са разкритите закононарушения, от какъв темперамент са те, каква е съпоставката по отношение на минали години и в кои региони са регистрирани най-вече закононарушения.

Общинският консултант от Българска социалистическа партия изясни, че им е било обявено, че мигрантската вълна се е нараснала двойно, само че точни цифри не са били коментирани, което не дава опция да се разбере каква е действителната обстановка.

Единственото, което е станало ясно, след настоятелно запитване, е че недокомплектът в Столична дирекция на вътрешните работи е от 600 души, само че аргументите за този недокомплект не са били изцяло изяснени.

„ Настоявам информацията, която ни беше прочетена, да ни бъде предоставена в най-кратки периоди, с цел да можем да се срещнем детайлно с нея и да добием действителна визия какво е положението на сигурността в София “, безапелационен е Николай Николов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР