Слави Трифонов от месеци не е участвал в никакви коалиционни

...
Слави Трифонов от месеци не е участвал в никакви коалиционни
Коментари Харесай

Гюров за Трифонов: От месеци не участва в коалиционни съвети

Слави Трифонов от месеци не е взел участие в никакви съдружни формати. Представители на водената от него партия " ИТН " (ИТН) обаче има и всички управнически решения са били дискутирани с тях.

Така ръководителят на парламентарната група на " Продължаваме промяната " (ПП) Андрей Гюров отговори задочно на Трифонов, който през вчерашния ден разкритикува Политическа партия. Както Клуб Z писа, водачът на Има Такъв Народ твърди, че Политическа партия взима еднолични решения, не се допитва до съдружните си сътрудници. Освен това: обособени представители на групировката - като вицепремиера и финансов министър Асен Василев и шефката на кабинета на премиера - Лена Бориславова, освен се " обаждат " по тематики, от които не схващат, ами и приказват лъжи. По отношение на самия Кирил Петков, водачът на Има Такъв Народ приказва за опити за заобикаляне на националния интерес по тематиката " Република Северна Македония ".

Facebook постът, с който Трифонов изрази " предизвестие " към сътрудниците си, пристигна през вчерашния ден - когато Политическа партия показа " в персонално качество " пакет от ограничения за бизнеса и жителите за 2 милиарда лв..

" Това е пакет от ограничения, който обсъждаме от известно време в съдружен формат. Всички партии са създали предложенията си. Не мога да се съглася с това мнение, изказано от господин Трифонов. Всъщност, в петък имахме втория експертен съвет на съдружно равнище в Министерството на финансите. На него се разбрахме, който има спомагателни ограничения, да ги изпрати. Г-н (Любомир) Каримански от Има Такъв Народ изпрати имейл с спомагателни такива ограничения, които ще бъдат разисквани през днешния ден ", съобщи в неприсъствен отговор Гюров.

А във връзка с властническото държание на Политическа партия, уточни:

" Не знам от кое място господин Трифонов черпи тази информация. Той не взе участие в последните месеци нито в лидерския съвет, да не приказваме в експертните препоръки, където се събираме всички предствители на обединението.

За нас постоянно е било от изключителна значимост разговорът в обединението да върви ".

На въпрос би трябвало ли водачът на Има Такъв Народ да взе участие в срещите, Гюров не отговори непосредствено. Но съобщи:

" Във всички случаи повече връзка, както в експертните, по този начин и в лидерските препоръки е от изгода за всички участници в обединението, а и за българското общество. В последна сметка подобен беше гласът на народа, по този начин да формулира обединението, с цел да могат да бъдат показани всички тематики и хрумвания ".

Председателят на групата на Политическа партия бе помолен да разяснява и следващия " удар под кръста " от президента Румен Радев - че под натиска на улицата обединението е взела решение да предложи пакета от антикризисни ограничения.

" Не бих споделил, че това е под натиска на улицата. Обсъдихме деликатно какво може да се направи ", уточни в отговор той.

Както е известно, от Политическа партия анонсираха нарастване на пенсиите с 21,6 на 100 (като вътре ще се калкулира и въведената още от ГЕРБ помощ, която в този момент е 60 лева.). Според някои специалисти това ще коства над 5 милиарда лв.. Гюров обаче не знаел за такива калкулации. Това, което са пресметнали във групировката му, е 1,4 милиарда лв..

Той обаче анонсира преизчисление на всички пенсии от октомври - като за база се вземе 2008 година (нещо, за което от левицата от дълго време настояват), с цел да се изглади неравенството сред пенсионираните по-рано и по-късно, които имат идентичен застрахователен стаж.

" По време на ръководството на ГЕРБ има едни 10-20 милиарда лв., които са взети от българските пенсионери и са отишли в всякакви черни каси, чекмеджета и кюлчета " - упрекна Гюров.

С намаляването на акциза на енергоносителите, той предвижда и поевтиняване на горивата с сред 10 и 32 стотинки. От думите му се разбра обаче, че като един тип отплата ще бъде вдигнат акцизът за цигарите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР