Слави Трифонов и министър-председателят не си говорят, каза политологът Коалицията

...
Слави Трифонов и министър-председателят не си говорят, каза политологът Коалицията
Коментари Харесай

Слави Василев: Асен Василев е много по-подходящ за премиер от Кирил Петков

Слави Трифонов и министър-председателят не си приказват, сподели политологът
„ Коалицията дава сигнали, които не приказват за огромна резистентност.... Четирите партии не могат да се схванат. Информацията, която имам, е, че Слави Трифонов и Кирил Петков не си приказват “. Това съобщи политологът Слави Василев пред БНР.

„ Има Такъв Народ са партията в обединението, която демонстрира максимален темперамент “, счита той.

По думите му детайл на непоклатимост в ръководството е вицепремиерът Асен Василев, който дефинира като „ лъч вяра, че в ръководството има мислещи хора “, до момента в който „ сигналите, които дава министър председателят Кирил Петков, не вдъхват доста утешение у жителите и анализаторите “.

„ Смятам, че Асен Василев е доста по-подходящ за министър-председател от Кирил Петков “, съобщи политологът.

Според Слави Василев решението на „ Продължаваме промяната “ да се учреди като партия значи, че са влезнали в политика с дълготрайни планове.

„ Политическа партия носят отговорността за ръководството, въпреки че е съдружно, те ще изгубят най-вече, в случай че обединението се провали, без значение кой и какво е повода, станала за този неуспех “, разяснява той и посочи, че Кирил Петков би трябвало да осъзнава, че отговорността му като министър ръководител е и да поддържа обединението дружно, която той не извършва добре, и това се вижда от работата на Народното събрание.

По думите на политолога изказванието на Петков, че президентът Румен Радев не му се е обаждал по телефона, когато е бил длъжностен министър на стопанската система, е правилно, само че противоположното се е случвало неведнъж:

„ Помните по какъв начин той се хвалеше, че не е получил нито едно позвъняване от президента, само че позвънявания към президента от Кирил Петков, когато беше в служебното държавно управление, е имало. Темата с язовирите беше подадена от администрацията на президента към Петков, с цел да може той там да се разрови “.

Пред БНР политологът разяснява и подготвяния политически план от някогашния длъжностен министър председател и някогашен министър на защитата Стефан Янев:

„ Потенциал в Янев има, само че не считат, че той ще направи толкоз елементарно и бързо крачката да събере новата партия.... Той е един сериозен политик, който си дава сериозна сметка, че без структури и без доста хора, които да го поддържат, няма да скочи в тази борба “, изясни той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР