Слънцето и топлината засилват производството и секрецията на хормони, участващи

...
Слънцето и топлината засилват производството и секрецията на хормони, участващи
Коментари Харесай

Причините, заради които сексуалното желание се увеличава през лятото

Слънцето и топлината ускоряват производството и секрецията на хормони, участващи в половото предпочитание. С две думи, лятото покачва либидото по разнообразни аргументи, които специалистите разделят на две съществени групи: социално-професионални и физиологични.

Социално-професионални фактори
През лятото множеството хора имат повече свободно време и по-малко работни отговорности. Това води до възстановяване на персоналните взаимоотношения и повече благоприятни условия за срещи.
• Тъй като пътуваме повече през топлите месеци, това ни кара да срещаме нови хора, които разсънват половото ни предпочитание.
• Стимулът да бъдем отвън нормалната ни среда, ни прави по-смели и решителни, с по-малко задръжки и предубеждения.
• През лятото има доста концерти и плажни празненства и доста други среди, които съставляват идеалните благоприятни условия за усилване на половото предпочитание.
• По-гъвкавите графици ни разрешават да се отпуснем, защото не ни се постанова да мислим за ставане рано, което ни разрешава да удължим нощите, оставяйки желанието си да цари свободно.
• Носим по-открити облекла, разкривайки елементи от тялото, които остават скрити през друго време на годината.

Физиологични фактори
Функциите на тялото най-много се контролират, повлияват или модулират от нашата ендокринна система посредством хормони. Същото важи и за половото предпочитание. Слънчевите лъчи са в положение да генерират до 90% от витамин D в тялото. Както е маркирано в изследване, оповестено в International Journal of Endocrinology, мъжете, които имат задоволителни количества от този витамин, имат по-високи равнища на тестостерон - мъжкия сексуален хормон.
• При дамите естрогенът и прогестеронът се усилват по време на овулация, което води до засилено полово предпочитание и по-голяма възможност да вършат секс. Нещо сходно се случва под въздействието на топлота и слънчева светлина.
• Нивата на "хормона на щастието ", или серотонина се покачват. Друг влияещ фактор, с изключение на слънцето и топлината, е фактът, че хората спортуват през лятото.
• Феромоните, които въздействат на половото предпочитание, също са по-активни през топлите месеци.
• През тях и окситоцинът, и ендорфините се усилват заради извършения, слънце и топлота.
• Фактът, че има повече дневни часове, понижава равнищата на мелатонина (хормонът, който контролира циклите сън-будност) и явно това също способства за засиленото полово предпочитание през лятото.
• Професионалистите считат външната топлота за горивото на либидото, тъй като благоприятства производството на вътрешна топлота, която поражда предпочитание.
• Тъй като слънчевата светлина въздейства на бдителността и силата на хората, тя може да усили половата интензивност.
Според някои изследвания слънчевата светлина и нейната дарба да генерира витамин D в тялото е една от аргументите, заради които половото предпочитание се усилва през лятото.

Желание от вътрешната страна
Сексуалното предпочитание задейства мозъчните невронни зони, които се изключват, откакто е било задоволено. Лимбичната система е виновна за активиране и понижаване на половото предпочитание. От своя страна, лимбичната система се контролира от хипоталамуса и работи пълноценно през дните с повече часове слънчева светлина. Хипоталамусът също по този начин е виновен за управление на страстите, сърдечната периодичност и кръвното налягане. Тези области на мозъка контролират прочувствените резултати от обстановките, които хората претърпяват, и могат също да повлияят на половото предпочитание. То може да възникне непринудено и несъзнателно заради външен тласък или, в противен случай, да бъде събудено от нашето въображение и мечти.

Сексуално предпочитание при дамите
Сексуалното предпочитание при дамите е доста по-сложно и на първо място доста по-нюансирано. Изгражда се в придвижване, посредством вътрешни тласъци, като мечти или външни тласъци, като допиране или целувка. Слухът също играе значима роля. Сексуалното предпочитание се подтиква от думи, шепот и ахкане. Настроението на дамата също оказва доста въздействие върху това. Стресът и изтощението затрудняват дамите да изпитват полово предпочитание.

Сексуално предпочитание при мъжете
При мъжете образните тласъци, както и въображението и половите мечти са доста по-важни. Сексуалното предпочитание при господата нормално се демонстрира преди полов контакт. Следователно то стартира при по-високо равнище на възбуденост.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР