Хората ежедневно се сблъскваме с трудни и предизвикателни ситуации, с

...
Хората ежедневно се сблъскваме с трудни и предизвикателни ситуации, с
Коментари Харесай

Щастието наистина е в малките неща - ето 7 начина да го постигнем

Хората всекидневно се сблъскваме с сложни и предизвикателни обстановки, с някои от които можем да се оправим сами, само че други няма по какъв начин да направляваме изцяло. Има метод обаче да си изградим метод на мислене, с който да се чувстваме по-щастливи и когато се постанова, да се оправяме с неприятните изненади с повече лекост.
 Австрия е най-щастлива страна в Европа, а България е на дъното
България - първа в обратна посока по благополучие в Европа

Какво демонстрира изследването на Евростат

Според някои експертни психолози това се реализира посредством ежедневна процедура на така наречен " микродействия ". Концепцията е измислена от хората зад плана The Big Joy Project. Част от него са откриватели от Калифорнийския университет, Greater Good Science Center в Бъркли и документалисти от кино лентата Mission: Joy.

Въпреки че не е клиничен термин, " микродействията за благополучие " съставляват дребни практики, извлечени от научна литература за така наречен интервенции на позитивната логика на психиката. Чрез тези действия човек на процедура измества фокуса от отрицателното, което му се случва, към положителни прекарвания.

Концепцията към този момент е тествана от The Big Joy Project, които са провели уеб-базирано световно изследване. Участниците е трябвало да ползват конкретни  " микродействия за благополучие " по седем минути дневно за седем дни. И резултатите са налице - след края на проучването щастието и спокойствието на хората се е повишило с 25,59%, написа HuffPost.
 Снимка 664702

Ето седем образеца за " микродействия за благополучие ", които всеки може да приложи в всекидневието си, с цел да се радва повече на живота.

Да се оставяме да бъдем възхитени

Обикновено се възхищаваме на неща с внушителни размери, невероятни, реформаторски. А от време на време те са тук и в този момент, тъкмо пред нас - да вземем за пример природата и нейното великолепие. Според проучването участниците, които са прекарвали повече време на открито и са имали вълнуващи преживявания, както и тези, които са правили изобретателна активност, са изпитвали и по-силна емпатия.

Да се радваме и на непознатата наслада

Радостта и щастието са усеща, които се предават, даже и просто посредством диалог. Когато човек ни споделя, че животът му върви добре и е постигнал нещо, с което се гордее, и ние бихме се почувствали по-обнадеждени. Можем да го попитаме и по-конкретни въпроси, като тук задачата е да се свържем по-дълбоко с индивида против нас и да го оставим неговата история да ни " болести " с позитивизъм и наслада.
 Снимка 664703

Да си подсещаме защо сме признателни

Има добра причина психолозите да предизвикват основаването на персонален лист с неща, за които сме признателни. Тъй като човек елементарно може да попадне в спиралата на неприятните вести и негативизма, би трябвало да постави целенасочени усилия, с цел да го избегне. Един от лесните и ефикасни разновидности, е точно като си подсещаме защо сме признателни, най-добре документално. Така ще се почувстваме по-малко егоцентрици, повече оптимисти, и ще си дадем сметка, че за щастието ни способства и наличието и на други хора в живота ни.

Да вършим благ жест за някой различен

Едва ли има по-хубава изненада от благ жест, който другар, родственик, комшия или даже чужд не чака. Може да е нещо напълно дребно като да се усмихнем на някого, да му задържим вратата или да приготвим някой домакински сладкиш. А насладата от непредвидената демонстрация на добрина и грижа, зарежда както даващия, по този начин и получаващия.
 Снимка 664705

Да се вгледаме вътре в себе си

Хората постоянно се подценяваме и си мислим, че не можем да бъде потребни с нещо на някого. Обикновено обаче има метод да помогнем съвсем във всевъзможни обстановки. За да го открием, от нас се изисква да се вгледаме по-дълбоко в себе си, да подходим с отворено схващане, а от време на време и да променим вероятността си.
 Снимка 664706

Да осмислим полезностите си

Когато действаме в сходство с полезностите си и с персоналното ни възприятие за цел, в това, което е най-смислено за нас, тогава се усещаме по-добре като хора. Това нормално са действия, за които отделяме време за околните или пък за организации, които оказват помощ на нуждаещи се хора и животни.
 Щастието и на каква възраст усещаме най-голяма задоволеност
На коя възраст сме най-щастливи

И от какво зависи това

Да се фокусираме върху връзките ни с другите

Отношенията и връзката ни като цяло с хората към нас са водещи, с цел да се усещаме щастливи. В забързаното и натоварено всекидневие от време на време е мъчно човек да откри задоволително време за обществени действия, само че е значимо това също да бъде приоритет. Защото едни добре построени взаимоотношения с околните ни непроменяемо биха ни помогнали да се оправяме по-лесно с компликациите.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР