Слънцето е навлязло в нов цикъл, съобщиха учени от НАСА,

...
Слънцето е навлязло в нов цикъл, съобщиха учени от НАСА,
Коментари Харесай

НАСА: Слънцето е навлязло в нов цикъл. Възможно е да повлияе на Земята

Слънцето е навлязло в нов цикъл, оповестиха учени от НАСА, представени от „ Индипендънт “. Тази смяна в най-голямата звезда в галактиката ни може да има последствия за технологиите на Земята, както и за астронавтите в Космоса.

Активността на Слънцето се трансформира в границите на 11-годишен цикъл, по отношение на който звездата минава от пасивно към интензивно положение, а по-късно се връща още веднъж към пасивно. Тези интервали са познати като слънчево време и макар че са под наблюдаване от стотици години, доста от процесите и резултатите им към момента са незнайни.

Трансформациите на слънчевото време могат да се отразят на астронавтите – когато не са предпазени от магнитното поле на Земята, е допустимо да ги застигнат рискови количества радиация. На земната повърхнина отрицателен резултат може да има върху радиокомуникационните технологии. Затова специалистите оферират при започване на всеки нов цикъл да има опция за обмисляне на измененията, които се чакат през идващите години.

„ Няма неприятно време, има неприятна подготовка “, счита Джейк Блийчър, основен академик в дирекция „ Мисия за човешки проучвания и интервенции “ към НАСА.

Последният безоблачен най-малко, който отбелязва края на предходния цикъл, в действителност се е случил през декември 2019 година. При навлизането в новия стадий с публично наименование „ Слънчев цикъл 25 “ е евентуално да се следят великански детонации, като слънчеви изригвания и изхвърляния на коронална маса, които могат да бълват „ светлина, сила и слънчев материал “ в пространството.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР