Слънчево време и температури между 21° и 26° ни очакват

...
Слънчево време и температури между 21° и 26° ни очакват
Коментари Харесай

Слънчево и топло за сезона остава днес

Слънчево време и температури сред 21° и 26° ни чакат през днешния ден, в София - към 22°. Ще духа слаб, в Дунавската низина - до сдържан вятър от запад-северозапад.

През нощта над страната ще бъде безоблачно със слаб западен вятър. Минимални температури ще бъдат сред 11° и 16°, малко по-ниски по високите полета на Западна България, в София - към 8°.

Утре денят ще стартира слънчево, само че в следобедните часове от север-североизток облачността ще стартира да се усилва. Дневните температури ще бъдат сред 24° и 29°, в София - към 24°.

Вятърът ще е от северозапад и ще се усили, а с него ще нахлуе и по-студен въздух. В съвсем цялата страна е в действие предизвестие от първа степен - код " жълто " за рисково мощни пориви.

Предимно слънчево ще бъде и по Черноморието, с повече облаци над северното крайбрежие. Температурата на морската вода е сред 21° и 23°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

Много прохладно време и в планините - ще духа мощен до плевел северозападен вятър. Преди обяд ще бъде слънчево, само че след обяд облачността ще е по-често забележителна и на обособени места едва ще превали. Максималните температури в курортите ще са сред 13 и 22 градуса.

Ветровито ще е и на Балканите. От север облачността ще стартира да се усилва, само че единствено на обособени места, основно в Румъния, ще има превалявания от дъжд. Ще стартира и намаляване на температурите.

У нас, в неделя ще има слаби превалявания от дъжд. По върховете - от сняг се чакат през нощта против понеделник, основно в източната половина от страната. В понеделник вятърът ще отслабне. Ще бъде обаче относително хладно, с оптимални температури сред 16° и 21°.

Във вторник и сряда облачността ще е променлива и на обособени места в Западна и Централна България са вероятни слаби превалявания.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР