Слабо зрение – то най-често се свързва с далекогледство или

...
Слабо зрение – то най-често се свързва с далекогледство или
Коментари Харесай

При слабо зрение опитайте тези 5 домашни начина

Слабо зрение – то най-често се свързва с далекогледство или късогледство. Какво му въздейства? Здравните специалисти посочват храненето, генетиката, напрежението на очите и стареенето – това са основните виновници за увреждане на зрението.

Ето 5-те най-хубави домашни средства за възстановяване на едва зрение. Те са елементарни и няма да ви лишават доста време:

1. Акупунктура.

Масажирайте всяка от акупресуралните точки, които са към ъглите на очите. Правете това няколко пъти дневно в продължение на 5-10 секунди.

Сутрин ходете боси по тревата, когато има роса. Правете това най-малко 30 минути. Това подпомага зрението, тъй като задейства нерва, обвързван с краката.

2. Бадеми.

Бадемите подобряват зрението с помощта на омега-3 мастните киселини, антиоксидантите и витамин Е. Освен това оказват помощ за увеличение на концентрацията и паметта.

Ето и рецептата:

Накиснете 5-10 бадема във вода за една нощ.На следващата заран обелете бадемите и ги настържете на ренде.Изпийте получената паста с чаша топло мляко.

Правете това ежедневно в продължение на най-малко няколко месеца.

3. Често намигване.

Това е едно от домашните средства за възстановяване на слабото зрение, което изисква минимални усилия. Мигането е натурален метод за възобновяване на влагата в очите. Не забравяйте да вършиме това на всеки 5-6 секунди. Трябва да свикнете да мигате по-често, в случай че към момента не го вършиме. Можете също по този начин да пандизите очи за 5-10 секунди. Правете това, когато работите доста пред компютър. Това ще разреши на очите ви да си починат.

4. Упражнение за очите.

Това упражнение не изисква да имате избрана позиция, нито да отделяте доста време.

Завъртете очите си по часовниковата стрелка. След това постепенно назад на часовниковата стрелка.Уверете се, че откакто завършите 1 серия, премигвате няколко пъти. Продължете да вършиме това най-малко 4-5 пъти дневно.

5. Излагане на топлота.

Това ще помогне за реактивиране на цилиарните мускули и лещата на окото. Според китайската култура слънцето съдържа жизненоважни сили, които са от решаващо значение за здравето на очите и за цялото тяло.

Правете слънчеви бани. Нека слънцето грее тъкмо върху затворените ви клепачи. В същото време дишайте надълбоко. Правете това най-малко един път дневно в продължение на няколко минути. След това направете следното: Разтрийте дланите си една върху друга. След това внимателно поставете дланите си върху затворените очи, без да упражнявате натиск върху тях.

Вижте още: Лек за висок холестерол от натурални съставки

Затворете очите си изцяло, тъй че да не виждате никаква светлина. Правете това няколко пъти на ден. Само си представяйте нещо хубаво.

Кой от тези способи бихте желали да опитате?

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР