Скрумрията е може би една от най-леснодостъпните риби за по-голяма

...
Скрумрията е може би една от най-леснодостъпните риби за по-голяма
Коментари Харесай

Уникална и лесна рецепта: Тази вкусна рибка си плаче с ледена биричка

Скрумрията е може би една от най-леснодостъпните риби за по-голяма част от популацията в България. Всъщност това е по този начин и в международен мащаб, само че за първото имам персонални наблюдения. В черноморските региони яденето й е по-рядко, само че виж във вътрешността, където разнобразието на риба е необичайност, нещата не стоят по този начин, написа кулинарката Инна Георгиева от уеб страницата hera.bg.

Въпреки че във Варна могат да се опитат да те убедят, че се продава и прясна доколкото знам от "старите морски вълци " тя е просто размразена. Чувала съм, отново от тях, че и във Варненски води са ловяли с мрежи черноморска скумрия, само че към днешна дата уловът и в наши води е по-скоро изключение.

Мама ми издаде рецептата за съвършените картофки със златиста коричка, всички у дома са луди по тях

Скумрията постоянно шетам още замразена, тъй като е пъти по-лесно. Този урок ми е преподаван от татко ми още в ранните детски години, когато да призная хапвахме постоянно скумрия, която баща приготвяше на скарата на терасата.

Такива вкусни тиквички през живота си не сте яли!

Оставяме замразената риба леко да отпусне, само че не и да се размрази. Отрязваме главата и вършим прорез по дължината на корема. Вътрешностите също са замръзнали и почистването на по-голямата част от тях става с едно придвижване. После почистваме добре с ножче всички черни венички, тъй като другояче горчат в действителност неприятно. Имайте поради, че за скарата са подобаващи по-големите риби - над 500 гр, а за печене по-малките. Ако спазвате рецептата, то рибраката ви ще стане толкоз вкусна, че ще си плаче единствено за една студена биричка.

Вижте по какъв начин да си извършите бързо вкусна рибка единствено за минути на jenata.blitz.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР