Скрита опасностВоди до хипертония, инсулт, инфарктНяма спор, че хъркането е

...
Скрита опасностВоди до хипертония, инсулт, инфарктНяма спор, че хъркането е
Коментари Харесай

Апнеята е по-страшна от хъркането

Скрита заплаха
Води до хипертония, инсулт, инфаркт

Няма спор, че хъркането е неприятно събитие, което утежнява фамилните връзки. То може да докара до загуба на слуха както при хъркащия, по този начин и при околните му. Може също да се развие в сънна апнея с течение на времето, в случай че не се лекува.

Именно тя е по-опасна за здравето. При нея дишането на човек краткотрайно стопира по време на сън. Това може да се случи доста пъти през нощта и човек да не осъзнае, че има проблеми с дишането. 

Последствията от сънната апнея са извънредно съществени: от бодърствуване, унесеност, понижена продуктивност, до хипертония, затлъстяване, импотентност, нарушавания на сърдечния темп, инсулт, инфаркт. 

Ефективни за нейното лекуване са битката с наднорменото тегло, отричане от тютюнопушене и алкохол, хирургична намеса (включително лазерна, радиочестотна), лекуване благодарение на метода за основаване на непрестанно позитивно налягане в дихателните пътища (CPAP терапия). Последната съставлява спане с маска от особено устройство, сложено на лицето, което обезпечава непрекъснато налягане в дихателните пътища.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР