Скоростта на слънчевия вятър около Земята под влияние на дългоживуща

...
Скоростта на слънчевия вятър около Земята под влияние на дългоживуща
Коментари Харесай

Връхлитат ни мощни магнитни бури най-силни ще са в петък

Скоростта на слънчевия вятър към Земята под въздействие на " дългоживуща слънчева магнитно дейна област " е повишена в границите на 24 часа от 450 км/с до към 570-580 км/с. Вчера тя бе почти 570 км/с и се чака да мине 600 км/с, сочат данните на Центъра за безоблачен и слънчево-земен мониторинг към Българска академия на науките, представени от " Труд ".

Причина за разстройствата са плазмените частици от последното слънчево изригване, които към този момент са достигнали Земята. Над България те са регистрирани още в сряда през нощта сред среднощ и 3.00 ч.

Най-интензивни ще бъдат " изригванията " в петък, когато съвсем през целия ден ще се регистрират дребни магнити стихии, демонстрира прогнозата на gismeteo.com.

На хората, реагиращи остро на магнитните стихии, се предлага да се въздържат от алкохол, мастни, пикантни и солени храни. Освен това е добре да се пият доста течности, като акцент да се сложи на слаби чайове, плодови питиета и вода. Не бива да се прекалява с физическото натоварване и с кафето. Вместо това се предлага да се прекарва време навън и да се почива при опция.

Учените успокояват, че ситуацията въпреки всичко се възстановява и няма условия за нови слънчеви изригвания по посока на Земята в идващите дни, оповестява " Дарик ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР