Скоростта на мобилния интернет в България е една от най-високите

...
Скоростта на мобилния интернет в България е една от най-високите
Коментари Харесай

Виваком: Имаме най-бързата мобилна мрежа в Европа


Скоростта на мобилния интернет в България е една от най-високите в света
(снимка: CC0 Public Domain)

Мобилната мрежа на Виваком още веднъж е най-бързата в Европа, оповестиха от компанията, базирайки се на проби на консуматори със Speedtest на Ookla за втората половина на 2020 година

Мрежата на телекома има най-голям Speed Score – 92,55, основан на разбори на Ookla на инициирани от потребителите проби в Европа, направени със. За интервала Q3-Q4 2020 са направени повече от 128 000 теста от над 42 000 неповторими консуматори в България, оповестиха от Виваком.
още по тематиката
На уеб страницата на Speedtest резултатите за втората половина на 2020 година към момента не са оповестени. Наличната все още е за интервала Q1-Q2 2020, за който мобилната мрежа на Виваком има Speed Score 83,64 и е най-бързата в Европа.

„ Тази награда… е справедлива и самостоятелна оценка за положителната работа, която вършим за развиването на мобилната си мрежа. Особено за… 2020 година, която беше тежка за толкоз доста бизнеси и хора в целия свят ”, разяснява Атанас Добрев – основен изпълнителен шеф на Виваком.

Справка по страни в Speedtest, че към декември 2020 година България е на 13-то място в света по скорост на мобилните мрежи с резултат 80,86 Mbps за даунлоуд и 17,96 Mbps за ъплоуд.

При закрепените широколентови връзки страната ни е надалеч по-назад – на 54-то място със междинна скорост на даунлоуд 73,89 Mbps и междинна скорост на ъплоуд 59,11 Mbps.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР