Скорошна Биткойн транзакция привелче вниманието на крипто общността поради значителната

...
Скорошна Биткойн транзакция привелче вниманието на крипто общността поради значителната
Коментари Харесай

Биткойн инвеститор плати космическа такса за една транзакция

Скорошна Биткойн транзакция привелче вниманието на крипто общността заради забележителната такса, която е платена за нея.

Според Whale Alert, платформа за разбор на крипто прехвърляния, е платена такса от 1.5 BTC за една транзакция, което се равнява на $100,254 въз основа на настоящата пазарна стойност на Биткойн . Тази такса надалеч надвишава междинната цена на договорката.

Потребителят избра да заплати тази забележителна такса, с цел да подсигурява, че преводът му е включен в елементарен Биткойн блок, феномен, следен при предходни транзакции.

През септември 2023 г.  Биткойн вложител заплати такса за транзакция от 19 BTC, оценени на $509,563, когато BTC се търгуваше на $26,000.

Обосновката зад толкоз високи такси за транзакции постоянно поражда спекулации измежду пазарните наблюдаващи. В момента междинната такса за транзакция на Биткойн възлиза на $4.696, спрямо $3.740 на 4 май и $6.696 преди година, съгласно данни от YChart.

Колебанията в таксите за транзакции нормално се приписват на претоварването на мрежата, като таксите доближават до $60 по време на взрива на криптовалутите през 2017 година

Следователно неотдавнашната несъразмерна такса за транзакция може да се дължи на неточност или неправилна настройка в софтуера за транзакции или може да бъде стимулирана от аргументи, известни единствено на основателя, в това число евентуално присъединяване в противозаконни действия като пране на пари.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР