Скорошен референдум относно легализирането на еднополовите бракове най-вероятно ще има

...
Скорошен референдум относно легализирането на еднополовите бракове най-вероятно ще има
Коментари Харесай

Румъния се готви за референдум за еднополовите бракове

Скорошен референдум по отношение на легализирането на еднополовите бракове най-вероятно ще има в Румъния. Плебисцитът ще се организира тази есен, по самодейност на ръководещата социалдемократическа партия, съобщи Reuters.
Румънците ще бъдат питани дали да се промени дефиницията що е то семейство в румънската конституция. Планът за провеждането на референдум се материализира, откакто " Коалиция за фамилията ", група деятели от " гражданското общество ", събра три милиона подписа през предходната година в интерес на смяната на текста на конституцията, който дефинира брака като съюз сред мъж и жена.
Според румънските закони, конституцията може да бъде изменена след предложение от страна на президента, държавното управление и една четвърт от всички депутати или на минимум 500 хиляди жители. Парламентът би трябвало да утвърди всяка смяна, която в следствие би била препоръчана на гласоподаване посредством референдум.
" Нашето желание е да организираме референдум за смяна текста на конституцията по въпроса за фамилията, тази есен ", разясни водачът на румънските социалдемократи Ливиу Драгня.
Православната черква на Румъния, която продължава да има мощно въздействие в обществото, е върл съперник на еднополовите бракове и не е ясно дали концепцията може да бъде осъществена на територията на източноевропейска страна.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР