Скоро няма да има парламентарна криза, прогнозира вицепрезидентът Илияна Йотова.

...
Скоро няма да има парламентарна криза, прогнозира вицепрезидентът Илияна Йотова.
Коментари Харесай

Йотова: Скоро няма да има парламентарна криза

Скоро няма да има парламентарна рецесия, предвижда вицепрезидентът Илияна Йотова. Тя дефинира актуалната обстановка като „ извиване на ръце от разнообразни партии в сглобката, които в никакъв случай не са имали нито една обща концепция за ръководство ”.

По думите й „ този неприятен спектакъл ще продължава и отсега нататък, за сметка на българските жители ”. Тя разяснява поисканата от премиера оставка на ръководителя на ДАНС, както и промяната на състава на ЦИК с думите: „ Има едно златно предписание: преди да търсиш аргументите за личните си провали в другите, би трябвало да подредиш личната си къща. ”

Според нея решението на президента Румен Радев във връзка с ръководителя на ДАНС съгласно Конституцията зависи само и единствено от него.

Йотова направи коментара си от Полски Тръмбеш, където участва на представянето на книга и галерия на младия създател Мартина Жила.

По-рано министър председателят акад. Николай Денков разяснява, чепрезидентът Румен Радев няма никакво право да отхвърля освобождението на ръководителя на ДАНС. " Той ми пречи да си извършвам отговорностите и в случай че не подпише оставката на ръководителя на ДАНС Пламен Тончев, той ще носи отговорност, в случай че се случи нещо с националната сигурност ", добави министър председателят.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР