Скопие. В България съществува широк политически консенсус относно подписването с

...
Скопие. В България съществува широк политически консенсус относно подписването с
Коментари Харесай

Премиерът Бойко Борисов очаква Договорът за добросъседство с Република Македония да бъде разгледан приоритетно от парламентите на двете страни

Скопие. В България съществува необятен политически консенсус по отношение на подписването с Република Македония на Договора за другарство, добросъседство и съдействие. Недвусмислен израз на желанието за отваряне на нова страница в връзките сред двете страни е безапелационната поддръжка на Народното събрание, изразена в единомислещо признатата от народните представители на 27 юли т. година декларация. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов при срещата си с ръководителя на Събранието на Република Македония Талат Джафери, оповестиха от държавната осведомителна работа.
Министър-председателят уточни, че подписаният през днешния ден Договор за другарство, добросъседство и съдействие е база за трайно и стабилно създаване на другарски и добросъседски връзки. Той изрази очакване документът, който дава вероятност за съдействие, учредено на европейските полезности, да бъде прегледан предпочитано и утвърден от парламентите на двете страни.
„ След сключването на Договора чакаме съответни стъпки за неговото използване, които образно да покажат както на жителите на нашите две страни, по този начин и на европейските ни сътрудници, съществуването на воля за подсилване на връзките ни на нова основа ”, сподели българският министър-председател като акцентира, че Народното събрание е трибуната, която може да предложи работещи решения.
„ Договорът е една добра вероятност за добросъседство сред двете страни. Видна е разликата във всички връзки сред страните-членки на Европейски Съюз и останалите страни. Искрено ви поддържаме за Европейски Съюз и НАТО “, означи министър председателят Борисов. По време на срещата той благодари за отправената покана към ръководителя на Народното събрание Димитър Главчев за посещаване в Република Македония.
Министър-председателят уточни, че в Европа също приветстват подписването на Договора. По думите му документът отваря нови благоприятни условия пред страните за бизнес, стопанска система, развиване на инфраструктурата.
„ Критици има на всички места. Но истината е, че в случай че създадем Коридор номер 8, свързвайки с Дунавската тактика, с Черноморската тактика, ще отворим района си на всички места “, съобщи още министър председателят Борисов.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР