Скопие. Президентът на Република Македония, Стево Пендаровски, прие днес изпълняващия

...
Скопие. Президентът на Република Македония, Стево Пендаровски, прие днес изпълняващия
Коментари Харесай

Press 24 : Стево Пендаровски се срещна с Филип Рийкър

Скопие. Президентът на Република Македония, Стево Пендаровски, одобри през днешния ден изпълняващия длъжността асистент държавен секретар на Съединени американски щати за Европа и Евразия Филип Рийкър, написа македонското електронно издание Press 24 .
На срещата бе разисквано насърчаването на двустранното съдействие сред Македония и Съединените щати, евроатлантическите вероятности на страната, както и настоящите събития в района.
Двамата събеседници заключиха, че стратегическите връзки сред Северна Македония и Съединени американски щати, учредени на споделени полезности за мир, независимост и народна власт, ще продължат да се уголемяват и задълбочават във всички сфери от съвместен интерес.
Президентът Пендаровски изрази убеденост, че Македония е твърдо решена да укрепи стратегическото партньорство със Съединени американски щати, с цел да насърчи по-дълбоките връзки сред двете другарски страни и техните жители.
Президентът Пендаровски изрази признателност за безрезервната поддръжка и помощ, която Съединените щати дадоха на страната през цялото време на независимостта, изключително изразена в реализирането на евроатлантическите й желания – неин непрекъснат стратегически ангажимент.
" По този път Северна Македония ще продължи да работи в тясно съдействие със Съединените щати, като наш дълготраен съдружник и покровител на промените в региона на защитата и сигурността, върховенството на закона и независимостта на правосъдната система, както и в региона на обществената администрация ", сподели президентът Пендаровски.
Той изрази упованието, че до края на годината ратификацията на Протокола за участие в НАТО ще бъде приключена във всички държави-членки, в това число и в Съединените щати, което ще направи Северна Македония 30-тия член на най-успешния, по неговите думи, боен и политически съюз.
" Нашето участие в Алианса ще бъде съответно удостоверение на уговорката на Съединени американски щати за постоянна, сигурна и стопански развита Северна Македония и отражение на волята на болшинството от нашите жители, които желаят да видят Северна Македония като член на евроатлантическите институции, " сподели президентът Пендаровски.
Президентът акцентира, че Северна Македония е положила големи старания за превъзмогване на статуквото на предишното, добавяйки, че в този момент е належащо всички политическите фактори да работят дружно за европейското бъдеще на страната посредством градивен политически разговор за приемане на съществени закони за промени.
Изпълняващият длъжността асистент държавен секретар за Европа и Евразия, Филип Рийкър поздрави президента Пендаровски за встъпването му в служба, добавяйки, че Съединени американски щати ще продължат да поддържат уверено демократичните промени в Македония, с цел да я интегрират напълно в евроатлантическите организации.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР