Скопие. Днес в Скопие с различни дейности и прояви ще

...
Скопие. Днес в Скопие с различни дейности и прояви ще
Коментари Харесай

„Независен“ : Скопие отбелязва 58 години от разрушителното земетресение

Скопие. Днес в Скопие с разнообразни действия и прояви ще бъдат маркирани 58 години от пагубното земетресение през 1963 година, когато градът се разсъни в руини, при което 1070 души изгубиха живота си и над 3000 бяха ранени, написа македонският вестник “Независен “ .

И тази година, заради пандемията мероприятията ще се проведат според строгите противоепидемични ограничения.

По традиция в 10 часа локално време (11 часа българско време) пред Паметника на жертвите на пагубното земетресение в Градското гробище в Бутел публични делегации и представители на институции ще поднесат цветя. Цветя ще поднесат и кметът на Скопие Петре Шилегов и делегация на Съвета на град Скопие.

Общинската организация на Червения кръст от Кисела вода в съдействие с Института по трансфузиология провежда обичайна акция за кръводаряване. Акцията ще стартира в 9 ч. и ще продължи до 17 ч. в дневния център за кръводаряване в Дома на филантропичните организации „ Даре Джамбаз “.

По случай годишнината от земетресението, обичайно градската администрация на Скопие и публичните културни институции ще провеждат голям брой събития.

В 19 часа локално време в Музея на град Скопие ще се организира поетично четене от Женската организация на град Скопие, а в 20 часа ще бъде открита изложбата „ Колаж на един опустошен град “.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР