Склоняване към самоубийство – това е работното обвинение, по което

...
Склоняване към самоубийство – това е работното обвинение, по което
Коментари Харесай

Майката на починалото дете: Ако наистина се докаже, че аз съм виновна - искам, не искам ще трябва да си поема вината

Склоняване към самоубийство – това е работното обвиняване, по което работи прокуратурата в Генерал Тошево във връзка гибелта на 9-годишното момченце от село Кардам. Водещата версия за гибелта на детето е отравяне, само че повода, към момента не е изрично открита. Състоянието на едно от другите деца остава съществено, а обществените служби занапред ще вземат решение, дали да не изведат децата от фамилията, оповестява " Нова телевизия ".

``
реклама
Двете девойки са настанени за лекуване във варненска болница. Едното от тях беше с заплаха за живота в интензивно поделение. Добрата вест е, че то е контактно и отзивчиво. При него е майка му. Относно обвиняването на прокуратурата, то може да се разтълкува по този начин, че майката на децата да се трансформира в обвинена. Тоест, тя да е тази, която е склонила към самоубийство дребното момченце, като му е сипала вечерята, в случай че несъмнено вечерята се окаже повода за това натравяне.

Росица Маринова и в сряда е покрай двете си девойки във варненската болница, които бяха с заплаха за живота. Децата й към този момент са по-добре. „ Борят се. Казаха, че ще създадат всичко допустимо детето да се оправи. Няма да ни пуснат, до момента в който не се оправи детето. Малката, която е първи клас, е доста добре ”, сподели тя.

Районната прокуратура в Генерал Тошево към този момент формулира досъдебното произвеждане за гибелта на 9-годишният наследник на Росица. „ Досъдебното произвеждане е формирано всекидневно по член 127 ал.1 от Наказателен кодекс. То е закононарушение за склоняване към самоубийство. Версията, по която се работи, ориентирана от лекарите, е отравяне ”, съобщи Йорданка Чанева от Районна прокуратура – Генерал Тошево.

Росица Маринова признава, че тя е приготвила вечерята, само че отхвърля да държи отрова, медикаменти или химикали покрай храна. „ Ще си поема виновността. Ако в действителност се потвърди, че аз съм отговорна - ща не ща ще би трябвало да си поема виновността. Не мога да избягам от правораздаването. ”, разяснява тя.

С предписание на прокуратурата, късно във вторник вечерта, останалите три деца от фамилията бяха изведени от вкъщи им и настанени за наблюдаване в добричката болница.  „ На процедура, не са заболели. Те са настанени с прокурорско предписание за наблюдаване и проучвания. Децата са, на процедура здрави ”, съобщи доктор Йовчо Йовев – шеф на педиатрично поделение в МОБАЛ – Добрич.

Разследването на трагичната гибел на 9-годишното дете от село Кардам – продължава. „ Допълнително са осъществени огледи, в посока на това да се търсят опаковки, изхвърлени в контейнери, защото посоката ни е натравяне на тези деца. Запечатани са комерсиалните обекти в село Кардам ”, съобщи Йорданка Чанева.

Разследващите чакат резултатите от токсикологичните експертизи и аутопсията на детето, които би трябвало да дадат повече изясненост към гибелта му.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК document.domain = `petel.bg`; function resizeIframe() { document.getElementById( " ab045861 " ).style.width = `0px`; document.getElementById( " ab045861 " ).style.height = `0px`; document.getElementById( " commentBannerContainer " ).style.disp
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР