Скир представлява млечен продукт. Това е исландски млечен продукт. Той

...
Скир представлява млечен продукт. Това е исландски млечен продукт. Той
Коментари Харесай

Скир - какво трябва да знаем

Скир съставлява млечен артикул. Това е исландски млечен артикул. Той е известен в целия свят. Този артикул доста прилича цедено кисело мляко, само че не е.

Той може да бъде естествен, с плодове, ядки или с други подсладител.

В 100 грама скир се съдържат 60 калории, 10 грама протеини и няма мазнини.

Той е съвършен артикул при диетичното хранене. Съдържа минимално количество калории, значими минерали и витамини, калций и витамин В12, има пробиотични свойства. След потреблението му ще бъдете сити дълго време. Скирът има свойството на понижава глада и да усилва времето сред храненията, което е отлично, в случай че се пробвате да отслабнете.

Скир може да се употребява чист, да се прави с него смутита, салати или върху изгорял самун. Най-често със скир се подготвят здравословни десерти, протеинови закуски и леки десерти.

Защо е потребно да хапваме скир

Скирът оказва помощ за управлението на кръвната захар. Тъй като в него се съдържат повече протеини и по-малко въглехидрати, неговата консумация оказва помощ за управлението на кръвната захар. Според изследванията потреблението на протеини забавя абсорбцията на въглехидратите. Това води до управление на кръвната захар.

Скирът понижава риска от остеопороза. В него се съдържа огромно количество калций. Както знаете близо 99 % от калия в човешкия организъм се съдържа в костите и зъбите. Калций и фосфат в композиция вършат костите ни плътни и мощни.

С неговата консумация се понижава риска от сърдечни болести. Това се дължи на калия и магнезия, които се съдържат в скира и са от извънредно значение за здравето на сърцето.

 Скир за здравето на сърцето

С придвижване на възрастта или заради недостиг на калий костите ни губят тази компактност. Това усилва и риска от остеопороза. Ето за какво би трябвало да си набира е задоволително количество калий. Според изследванията потреблението на млечни артикули оказва помощ за опазване плътността на костите.

Различните типове скир на пазара съдържат многообразие от живи дейни бактериални култури, в това число L. acidophilus, B. lactis и L. delbrueckii subsp. булгарикус. Имената на другите бактерии не са значими, само че това, което те биха могли да създадат за вашето здраве, си заслужава вниманието ви. Бактериите в скир са тип пробиотици, или положителни бактерии. Този вид бактерии оказват помощ да поддържате равнищата на евентуално нездравословни бактерии под надзор. Приемът на антибиотици или потреблението на контрацептиви като противозачатъчни хапчета могат да изхвърлят бактерията в репродуктивния ви тракт, което прави по-голяма вероятността да получите зараза на пикочните пътища, вагинални гъбички или други проблеми. Редовното ястие на кисело мляко с потребни бактерии може да помогне за попречване на тези инфекции, споделя Хардуерското управление за фамилно здраве на медицинския университет в Харвард.

Жените би трябвало да одобряват най-малко 1000 мг калций всеки ден. За благополучие източниците на калций са доста. Минералът се намира главно в млечните артикули и може да се набира посредством ястия като салата снежанка, крем от извара, запеканка с четири сирена, чушки с яйца и сирене и всевъзможни блюда с млечни артикули. Но също по този начин и посредством скир.

Консумацията на исландско кисело мляко ще ви обезпечи приемлив % от дневния банкет на калций. Чували сте, че дефицитът на калций може доста да усили риска стара жена да развие остеопороза, само че може би не сте наясно, че костната ви маса стартира да понижава незабавно откакто настъпите 30-те си години, съгласно медицинския център на Университета в Мериленд. След този миг стартирате да губите повече костна маса, в сравнение с тялото ви може да замести. Не можете да спрете този натурален развой, само че можете да намалите загубата на костна компактност с диета с високо наличие на богати на калций храни като скир.

Сърдечните болести са водещата причина за гибелта в международен мащаб и съставляват близо 31% от всички смъртни случаи.

За благополучие, данните демонстрират, че млечните артикули като скир могат да бъдат свързани с понижен риск от сърдечни болести.

Това е евентуално, тъй като млечните артикули съдържат минерали като калций, калий и магнезий, всички от които са значими за здравето на сърцето.

Едно 24-годишно японско изследване откри, че за всеки употребяван 100 грама млечни артикули има 14% понижение на смъртните случаи от сърдечни болести.

Друго изследване сподели, че млечните артикули могат да оказват помощ за намаление на кръвното налягане. Той откри, че три порции млечни артикули дневно предизвикват доста намаляване на систолното кръвно налягане при мъже с високо кръвно наляган

Противопоказания при консумация на скир

 Непоносимост към скир

С потреблението на скир би трябвало да внимават хората, които имат нетърпимост към лактоза. При тях този артикул може да докара до диария, газове и отичане на корема.

При хора, които имат нетърпимост към казеин и суроватката на млякото, скирът може да докара до алергична реакция.

Тъй като скир се прави от мляко, в случай че сте алергични към казеин или суроватка - двата протеина, които се намират в млякото, би трябвало да избягвате скир.

За тези човеци, скир и други артикули въз основата на мляко, могат да провокират алергична реакция със признаци, вариращи от отичане на корема и диария до анафилаксия.

Ако имате нетърпимост към лактоза, може и да не се чувствате удобно при консумация на скир.

Лактозата е тип захар, която се намира в млякото. Разгражда се от ензим, наименуван лактаза.

При тези с нетърпимост към лактоза липсва този ензим, което може да докара до стомашни болки и други храносмилателни странични резултати след консумация на артикули, съдържащи лактоза.

За благополучие на тези човеци, процесът на изработка на скир отстранява към 90% от неговото наличие на лактоза, тъй че доста хора с лактозна нетърпимост могат да понасят умерени количества скир.

Най-добре е обаче първо да опитате малко количество, с цел да сте сигурни, че не изпитвате никакви отрицателни признаци.

Въпреки че скир е доста известен по целия свят, в България към момента не се употребява толкоз доста. Но в случай че нямате достъп до исландската напитка, можете да се възползвате от различен сходен млечен артикул. Става дума за кефира, притежаващ сходни свойства. Кефирът работи ободряващо, подтиква имунната система и половата мощност. Освен това оказва помощ за свалянето на килограми и укрепване на костите. Диетата с кефир също е доста известна.

Готвене със скир

Скир е доста потребна и лека напитка, която сходно на киселото мляко и кефира може да се употребява в готвенето. Тя участва в исландски предписания, както и в диетични предписания. Ето няколко хрумвания къде може да включите скир.

Рецепта за паста със скир

Кисело мляко и макаронени произведения може би ви наподобява причудлива композиция, в действителност скир може да се употребява за заменяне на повсеместен майонезен сос. Добавете малко чесън към скира и ще имате чудноват дресинг за прясно сварена паста.

Палачинки със скир

 Палачинки със скир

Следващия път, когато вършиме палачинки с кисело мляко, просто го заменете със скир. Резултатът ще бъде доста вкусни и пухкави палачинки.

Пилешка салата със скир

Защо не? Нарежете малко сварено или печено пилешко месо. Добавете накъсана маруля и малко скир. Разбъркайте. Вашата сочна пилешка салата е подготвена да бъде изядена на мига.

Овесена каша със скир

Искате да добавите още протеини към обичаната си овесена каша за закуска. Готово! Само накиснете овесените ядки в скир за една нощ. Скир можете да употребявате и във всички десерти, в които добавяте гръцки йогурт.

Домашни мъфини със скир

Искате пухкави, ароматни, вкусни мъфини, които и да са също толкоз потребни. И тук можете да употребявате скир или кефир. Заменете прясното мляко и разбъркайте сместа за мъфини. А когато ги изпечете, просто ги хапнете без скрупули.

Шейк със скир

Поставете в кана за шейк 1 чаша скир и обичани плодове. Например малини. Сложете и 1 топка ванилов сладолед. Разбийте всичко. Поглезете се с ободрителен протеинов шейк.

Както сами се уверихте, има доста способи да употребявате скир и да се възползвате от неговите потребни свойства. Ще останете удовлетворени, в случай че го употребявате при изработката на желирани кремове и всевъзможни желирани сладкиши. Използвайте въображението си, с цел да се храните забавно и здравословно всеки ден.

Вижте още всички предписания със скир.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР