Ски курортите у нас вече са пълни и ни очаква

...
Ски курортите у нас вече са пълни и ни очаква
Коментари Харесай

Зимните ни курорти пълни на 100%, идват туристи от Великобритания и Русия

 Ски курортите у нас към този момент са цялостни и ни чака доста сполучлив зимен сезон. Това демонстрират записванията за ваканции в Банско, Боровец и Пампорово-Мечи Чал, изясни ръководителят на Българската туристическа камара Георги Николов.

За огромния интерес към ски почивките у нас приказва и фактът, че ранните записвания за този сезон се продадоха на 100 %, до момента в който през миналото лято цените падаха по няколко пъти, безапелационни са и туроператори.

Традиционно за коледните и новогодишните празници у нас дойдоха главно гърци и посетители от Англия, изясни ръководителят на Института за разбори и оценки в туризма Румен Драганов.

Хотелите, които разчитат на британските туристи, са със 100 % пристигнали посетители, добави и Николов. В първите дни на януари се чакат македонски и сръбски туристи, поради формалните почивни дни в тези страни.

Руските посетители също избират този интервал, защото честват Коледа по остарял жанр на 7 януари. Условията за ски в курортите са положителни, посредством и на многото вложения в оръдия за неестествен сняг, изясни Николов пред " Труд ".

През последните дни падна и натурален сняг, тъй че всички, които са възнамерявали зимна ски почивка няма да бъдат разочаровани, безапелационни са от сектора.

Българските туристи също към този момент резервират овреме и не разчитат на ваканции в последния миг, според от изискванията за ски. Причината е, че в случай че чакат последния миг, местата в най-атрактивните хотели към този момент ще са изчерпани, обясниха специалисти. Голям интерес към ски почивки има от фамилиите с деца поради отстъпките за фамилни карти и безплатните предложения за най-малките.

Децата до 7 години могат да употребяват оборудванията в трите ни най-големи курорта гратис.От лифтовете на Банско могат да се възползват без пари и всички възпитаници в града. И в трите ни курорта младежите сред 7 и 12 години също употребяват отстъпки в границите на 40-50 на 100 от цената на въжен превоз картите.

Приходите от бранша и доволните туристи биха се нараснали, в случай че бъде построен и втори въжен превоз в Банско, безапелационни са от бизнеса.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР