Скептицизмът на обществото (към ваксинацията и мерките срещу пандемията, б.

...
Скептицизмът на обществото (към ваксинацията и мерките срещу пандемията, б.
Коментари Харесай

Ангел Кунчев: Скептицизмът на обществото е необясним, плаши ме

" Скептицизмът на обществото (към имунизацията и ограниченията против пандемията, б. р.) е непонятен. Мен персонално напряко стартира да ме плаши ", разяснява в изявление за БНР държавният здравен контрольор Ангел Кунчев. По думите му нито обстоятелства, нито числа, нито науката правят някаква работа в убеждаването на хората за изгодата от имунизациите и потребността от противоепидемични ограничения.
Кунчев разгласи още, че се вижда плато при първите области, които подвигнаха доста заболеваемостта – Бургас, Търговище и Велико Търново. По думите на държавния здравен контрольор там няма продължаващо повишаване на случаите, което е радостно, само че е прекомерно рано да се вършат изводи дали по тези места е достигната оптималната точка и ще стартира спад на случаите.
" Важно е дали първите ще продължат да порастват или ще има противоположен ход, тъй като оттова можем да вършим заключения за продължителността на вълната ", уточни още Ангел Кунчев.

Крайната, тъмночервена фаза, която изисква надали не цялостен локдаун, е при над 500 на 100 хиляди, напомни доцент Кунчев и добави, че приблизително за страната на 14-дневна база заболеваемостта е към момента доста по-ниска.

" Няма изненада - знаем какво се случва, какви са главните опасности и проблеми, само че това няма да направи по-лесен конфликта с четвъртата вълна ", означи Кунчев.

Както и при първите талази, нямаме проблем със здания, кревати и техника. Основният проблем е обезпечаването на медицински личен състав, а това е основното, съобщи той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР