Скелет, който може да е принадлежал на графиня от 15-ти

...
Скелет, който може да е принадлежал на графиня от 15-ти
Коментари Харесай

В Холандия откриха скелет, който може да е на графиня от 15 век ВИДЕО

Скелет, който може да е принадлежал на графиня от 15-ти век, е открит покрай държавна постройка в Холандия. Археолозите са разкопавали покрай Binnenhof, комплекс от здания в центъра на Хага, и са разкрили скелета, легнал в параклиса Hofkapele. Това съобщава Den Haan FM.

Открити са общо осем скелета, само че един е от необикновен интерес, защото може да е принадлежал на графиня от 15-ти век Якоби ван Бейерен.

При други разкопки през 1770 година археолозите откриват на същото място кичур от косата на графинята. Може да отнеме до две години, с цел да се разбере дали откритият скелет в действителност принадлежи на графинята.

Археолозите също по този начин са разкрили огромна част от Хофкапел, известна като Валонската черква, която в миналото е имала специфичен вход, където могат да влязат единствено богати жители.

„ Само богати придворни и благородници са влизали в Хофкапел през този вход “, споделя Миньон Леноар, археолог от община Хага.



Други артефакти, открити на мястото на разкопките в Хага

Сградата Binnenhof е извънредно значима за историята на Холандия, откакто тук са открити разнообразни съкровища от разнообразни интервали от време.

Това са гробници и специфични погребения, датиращи от 15-ти и 16-ти век, а в остарялата клоака са открити стъклени съдове. Особен интерес представляваше позлатеният крайник с гравирано изображение на лъв.

Според Леноар стъклото, намерено в помийната яма, е много непредвидена находка, защото керамика нормално се намира в такива ями.

„ Установихме, че по време на построяването на фасадата строителите са следвали топографията на дюните. Тоест, първо са положили осем или девет реда тухли, а по-късно са построили няколко реда малко под равнището на земята “, споделя Анжелко Павлович, археолог, който работи за общината в Хага, добавяйки, че по този метод зидарията не е изцяло равна.



Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР