Скъпи приятели и съграждани, Изпращаме година на изпитание - невиждано

...
Скъпи приятели и съграждани, Изпращаме година на изпитание - невиждано
Коментари Харесай

Бойко Борисов: В първите минути на новата година ще си позволя да бъда оптимист!

Скъпи другари и съграждани,

Изпращаме година на тестване - невиждано до момента по своите последици и мащаби. Вероятно доста от Вас ще бързат да не помнят случилото се през последните 12 месеца, а не би трябвало! Несъмнено, сполетя ни злополучие, против което борбата ни продължава и през днешния ден. Коронавирусът погуби наши близки, родственици, другари. Удари тежко всички национални стопански системи и помрачи всекидневието ни. Винаги обаче съм казвал, че българите демонстрираме своята мощ в най-тежките моменти. И в този момент беше по този начин.

2020-та година ни сподели същинския смисъл на думата ГЕРОИ. Нашите медици, служители на реда, лаборанти, фармацевти, здравни и обществени служащи с цената на цялостно мъжество непрекъснато бяха нашият щит против болестта. И по тази причина заслужават нашата дълбока признателност! Пандемията ни научи да работим и да се образоваме в нови условия. Научи ни да живеем, водени от грижата за другия. Научихме, че дисциплината и отговорността могат да имат цената на човешки живот. Науката реализира немислимото и изобрети ваксина. Тя ни даде вяра, че можем да победим. Масовата имунизация у нас занапред започва. Като държавно управление ще създадем всичко належащо, с цел да може всеки български жител, който желае, да се имунизира.

Изпитания имаше и за нас като ръководещи. Ужасната пандемия ни принуждаваше да взимаме непопулярни решения. Често оставахме неразбрани, търпяхме доста рецензии. Но, убеждавам Ви, нямаше и ден, в който да не мисля за децата, откъснати от учебната среда, за хората, чиито бизнеси не можеха да работят, за нашите съграждани, останали без работа. Но виждах също страха и умората в очите на лекарите, натискът беше нечовечен. Трябваше да реагираме и за благополучие - бяхме едни от първите. Допускахме и неточности. Признахме си ги и ги поправихме. През цялото време обаче ни водеше единствено едно - да съхраним здравето и препитанието на хората. Водеше ни правилото, че с доста труд и непримиримост можем да върнем работните места и проспериращата стопанска система, само че човешкия живот не можем. Няма да пропусна и митингите. Те започнаха със обективни претенции, само че бяха сменени от провалени политици. Направи се опит да се взриви редът в страната. Затова предложихме рестарт - не се одобри. Имахме два пътя - оставка в пандемия, напрежение и неизясненост и втори - да продължим да работим. И ние продължихме, тъй като съм уверен, че това е по-добре за страната и жителите в този миг.

На финала сме на 2020-та и тя си отива с цялото предизвикателство, което донесе за целия свят, за всяка страна, за всеки дом и всеки човек. 2020-та ни даде исторически късмет да осмислим със своите дейности девиза на страната ни - "Съединението прави силата ". Нека мислим за това! Нека сме мощни с всеки жест към непознатия, с всяка мисъл за близък, с всяка дребна постъпка на грижа! Нека 2021 година да не изпитва мъдростта ни. Нека се обединим! Да продължим да се разделяме значи, че не сме се поучили от грешките си.

Медицината е подготвена да обърне хода на борбата с COVID-19, само че би трябвало да бъдем подготвени и ние като общество. Затова за 2021 година ще си пожелая най-много да бъдем сплотени. На борещите се на първа линия с вируса - кураж и сили. На всички български жители - религия и самообладание. В първите минути на новата година ще си разреша да бъда оптимист! Защото видях, че сме по-силни от вируса. Защото към този момент имаме ново оръжие. Защото най-страшното мина. Апокалиптичните сюжети ще оставя за новогодишните пожелания на други политически фигури с искания за държавници. Ние постоянно сме били по-силни в дейностите. И по тази причина с доста работа и увереност от наша страна, с доста отговорност и дисциплинираност от жителите, както и благодарение на имунизациите - ще създадем 2021-ва годината на възобновяване, на новото начало, на връщането към естествения живот. Аз имам вяра, че ще успеем! Заедно!

Честита Нова година!
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР