Скандинавските играчи диктуваха модата в световния тенис през 80-те години,

...
Скандинавските играчи диктуваха модата в световния тенис през 80-те години,
Коментари Харесай

Руне не пропусна да захапе Рууд: На неговите години ще имам няколко Шлема

Скандинавските играчи диктуваха модата в международния тенис през 80-те години, когато митове от ранга на Бьорн Борг, Щефан Едберг и Матс Виландер печелеха голям брой титли от Големия шлем. Пикът за състезателите от тази част на света идва през 1988-а година, когато четирима шведи си поделят всички купи от " мейджър " надпреварите в съответния сезон. Постепенно триумфите на северните нации понижават и до неотдавна нямаше скандинавски представител в топ 50 на света. Наследниците на викингите обаче могат да се похвалят с съществуването на двама отлични млади тенисисти към този миг, а точно Каспър Рууд и Холгер Руне. 23-годишният норвежец към този момент може да се похвали с два достигнати " мейджър " финала, до момента в който младежът проби в топ 30 и завоюва дебютната си ATP купа в хода на сегашния сезон. Двамата даже оформиха скандинавско дерби между тях в четвъртфиналите на Ролан Гарос, когато по-опитният състезател се наложи в четири сета и след това продължи до решителния конфликт за трофея.

За страдание, то въпросната среща мина под знака на голям брой кавги и най-после по-нискоранкираният играч даже не погледна съперника си в очите, когато двамата се поздравиха след срещата. По-късно младежът претендираше, че Рууд непрекъснато му е приказвал обидни неща, до момента в който е течала промяната на полетата и даже го упрекна по какъв начин по-късно е нахлул в съблекалнята и е почнал да чества успеха, крещейки в лицето му. Въпросната версия беше изцяло отречена от настоящия международен номер две, който не пропусна да означи, че датчанинът постоянно попада в сходни обстановки и му е време да порасне. Враждата даже се придвижи в лагерите на двамата тенисисти, като майката на Руне потвърждаваше версията на сина, а бащата на Рууд изрично я отхвърляше. Самият младеж не скри неприязънта си към 9-кратния ATP първенец и описа по какъв начин Каспър в никакъв случай не поздравява останалите тенисисти.

Изглежда, че спорът сред двамата не е изцяло отминал, защото някогашният номер 1 при юношите освен не поздрави норвежеца за класирането му за финала на US Open, само че и до огромна сцепен обезцени постигнатото от него в Ню Йорк, споделяйки следното:

" Постиженията му са в действителност положителни като за скандинавец, само че нищо повече. Аз възнамерявам да съм спечелил най-малко няколко Шлема до неговата възраст " - разяснява 19-годишният гений.

Източник: GoTennis.Ru

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР