Скандали предшестват провеждането на конкурса Мис Италия, след като организаторът

...
Скандали предшестват провеждането на конкурса Мис Италия, след като организаторът
Коментари Харесай

Транссексуални мъже масово се включват в конкурса Мис Италия

Скандали предшестват провеждането на състезанието " Мис Италия ", откакто уредникът му публично разгласи, че транссексуални дами няма да бъдат позволени до присъединяване в състезанието. Това докара до напор от страна на транссексуални мъже, искащи да се окичат с купата " най-красива италианка ".


Коментарите около провеждането на състезанието се появиха откакто Рики Коле стана първото намерено транс лице, спечелило " Мис Нидерландия " по-рано този месец.

" Напоследък състезанията за хубост се пробват да влязат в новините, като... употребяват тактики, които съгласно мен са малко неуместни ", съобщи в изявление Патриция Мириляни, един от спонсорите на състезанието " Мис Италия ". " Откакто е основан, в регламента на моя конкурс е записано, че участничките би трябвало да бъдат дами още от раждането си ", добави Мириляни. Дори и след вълната от неодобрение, тя посочи, че няма да промени разпоредбите на състезанието.

Когато един транссексуален деятел от Бари, град в Южна Италия, научава за разногласието, взема решение да вземе нещата в свои ръце. Като транссексуален мъж Федерико Барбароса, член на италианската организация с нестопанска цел Mixed LGBTQIA, който е роден като жена, само че по-късно минава през редица интервенции, с цел да се трансформира в мъж. Така съумява да се включи сполучливо в състезанието, употребявайки своето " предишно " - женското име, което му е обещано при раждането и което към този момент не употребява. Постъпката му е оповестена на формалния уебсайт на организацията му, която предизвиква и други транс мъже да вземат участие в състезанието.

По-късно Барбароса заяви, че не е поканен да взе участие в идващите стадии на състезанието за най-красива италианка. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР