Скандали има с много малки прекъсвания - по време на

...
Скандали има с много малки прекъсвания - по време на
Коментари Харесай

Андрей Райчев: В момента Борисов си мисли - трябва ни нов съюзник, Патриотите не стават за нищо

Скандали има с доста дребни спирания - по време на европредседателството, от септември предходната година. Всяка седмица има нов скандал – оградата, хасковската история, Истанбулската спогодба, бягствата от пандизите. Единственото ново е, че през последните седмици свадите се придвижиха при Патриотите. Това сподели в предаването "Панорама " по Българска национална телевизия социологът Андрей Райчев.

До майските избори има още 20 седмици и всяка седмица ще има кавги – предстоят ни още 20 такива абсурда, добави той.

Причината Патриотите да са във фокуса на свадите е, че арогантността на Валери Симеонов гръмна. Валери Симеонов влезе в малкия екран с една сцена с баба, която пресичаше границата и за която сподели, че си знаела правата. Арогантността, която има, не е нещо ново, тя просто гръмна. Той просто си откри майстора. Най-после притегли вниманието и върху него се стовари мълнията на публичното мнение, съобщи Райчев.

Парламентът изпада в рецесия, тъй като Нинова и Движение за права и свободи стартират да демонстрират силата си. Силата им е там, че те излизат от Народното събрание и той не може да действа без Марешки, уточни политическият анализатор.

По думите му проблем за ръководещата коалиция е и политическата ориентировка на партиите в обединението Обединени патриоти. Не че Сидеров и Симеонов са несъвместими като персони, само че единият вика Крим е съветски, другият – Русия е окупатор. Въпрос на шах е, сега Борисов си мисли: "Трябва ни различен съдружник, тези не стават за нищо ". Май или септември следващата година ще има двойни избори, по този начин не може да се ръководи, акцентира Андрей Райчев.

Той разяснява и абсурда с арестите в Агенцията за българите в чужбина. Мислехме си, че македонците и бесарабските българи са българи, само че и в двата случая към този момент не е по този начин. Оказа се, че като отвориш тази бутилка с шампанско (Македония – б.р.), вътре няма нищо – изветряла е. Те са обособена нация, дребна част от тях частично имат предпочитание да станат българи. България е проляла реки от кръв за Македония, само че без значение от това е време да се разделим с тази заблуда. Ние не тръгнахме с нов метод. Вместо да раздаваме паспорти, би трябвало да създадем университет и телевизия там – да виждат какво сме ние в този момент, сподели още социологът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР