Скандали и искания за оставка в пленарната зала. ГЕРБ-СДС и

...
Скандали и искания за оставка в пленарната зала. ГЕРБ-СДС и
Коментари Харесай

Скандали в НС: ГЕРБ и БСП поискаха оставката на служебния вътрешен министър


Скандали и претенции за оставка в пленарната зала. ГЕРБ-СДС и Българска социалистическа партия настояха вътрешния министър поради несправяне със служебните си отговорности. Спорът породи по време на чуването за убийството на служител на реда на турската граница и положението на оградата.

Дебатите в Народно заседание започнаха с механически въпроси – по какъв начин се е стигнало до следващия съдбовен случай и какво е положението на преградното оборудване по границата. След това още веднъж се мина към настояванията за оставката на вътрешния министър.

Депутати от ГЕРБ-СДС и Българска социалистическа партия нарекоха това „ честен акт “ и „ акт на нравственос “. В залата се чуха и противоположните отзиви, а точно, че не може един длъжностен министър, който е на този пост едвам от няколко месеца, да дава отговор за проблеми, които са натрупвани с години.

Междувременно от дебатите в пленарна зала стана ясно, че единствено нощес на същото място 927 души са се пробвали да преминат незаконно българската граница.

„ Ние бяхме оценили риска от повишения емигрантски поток. Много добре осъзнаваме, както и вие подчертахте, че този поток няма да понижава. Предотвратените опити за навлизане през нашата граница от началото на година до 9 ноември са на 143 477 лица “, сподели от парламентарната естрада министър Демерджиев.

От изявлението му стана ясно също, че „ българските заплащат с телата си цената за това, че границата ни не е добре обезпечена механически “.

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков, който в този момент е народен представител от редиците на „ Продължаваме промяната “, съобщи от парламентарната естрада, че е чул единствено „ безумни изявления с една единствена цел – постигането на някакви дребни политически, а може би и никакви политически резултати “.

Той упрекна още веднъж ГЕРБ и някогашните им съдружни сътрудници, че са похарчили над 200 млн. лева за построяването на оборудване, което пропуща даже зайците.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР