Скандалът с имотите на властта не само че не стихва,

...
Скандалът с имотите на властта не само че не стихва,
Коментари Харесай

Апартаментгейт: Лъсна и най-големият имот на Бойко Борисов*

Скандалът с парцелите на властта освен че не стихва, както се надяваше водачът на ГЕРБ и министър председател на България Бойко Борисов, а в действителност пламва още по-силно и блестящо. В него към този момент с двата крайници влезе и самият министър-председател.
Общо журналистическо следствие на български медии, които не са част от кръга на медийно въздействие на Делян Пеевски (Actualno.com също е измежду участвалите в изследването медии – от дълго време към този момент бяхме разобличени като непознато за Пеевски тяло), разкри шокиращи по принцип, само че в действителност от дълго време обществена загадка обстоятелства за най-големия политически парцел в България - този на Бойко Борисов.
Съгласно данните от края на предходната година, заплатата на Бойко Борисов е към този момент към 8000 лв. месечно. В декларацията си от 2017 година Борисов не е заявил нищо ново като парцел – нито личен, нито непознат, нито е прехвърлял имущество. Всъщност от 2008 година насам, той няма заявен парцел отвън имот от 462 кв. метра в Банкя, платен със заплатата му и на стойност 3497 лв., както и 450 кв. метра в квартал " Драгалевци " на стойност 95 000 лв., отчуждени безплатно.
Оказа се обаче, че Борисов има още един парцел. Той е огромен 110 993,6 кв. километра (т.е. съвсем 111 хиляди квадратни километра), а последната към този момент вноска по него, направена през 2017 година, е 29 905 000 лв. – по данни на " Отворен парламент ". Тази вноска е много по-малка от предходната, която е от 2015 година – 50 551 000 лв. . Назад във времето проличава каква е третата вноска – 26 444 000 лв. , от 2014 година. Периодично вноски за десетки милиони са правени от 2009 година насам. Въпросът е, че тези заплащания в действителност са публични, по банков път – а несъмнено към 150 000 000 лв. за 110 993,6 кв. километра наподобява доста преференциална сума (около 1351 лв. на кв. километър, а един кв. километър е 1 000 000 кв. метра и цената става 1/13 част от 1 стотинка ), поради и цените, за които стана въпрос по отношение на жилището на Цветанов – 2600 лв. на квадратен метър, при платени към 630 лв. на квадратен метър от втория човек в ГЕРБ
Оказва се, че комшия на Борисов до колосалния му парцел е Доган. Става въпрос за индивида със непокътната комерсиална марка " Доган " - ® Доган. Съседските връзки не са доста положителни, тъй като ® Доган често-често си минава както си желае през парцела, дори не се извинява, пък и Борисов за толкоз години притежание единствено един път изиска опрощение и то не тъкмо от ® Доган, а от портиера му Чавушоглу. Дали скоро няма да има заможен спор на високо равнище т.е. " Сараи " – следва да разберем.
Actualno.com
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР